Osmani raspisala izbore na severu Kosova za 18. decembar

Predsednica Kosova Vjosa Osmani raspisala je vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije za 18. decembar.
Osmani raspisala izbore na severu Kosova za 18. decembar
Foto: Pixabay

Izbori će biti održani u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Osmani je najavila da će se obratiti međunarodnoj zajednici sa zahtevom za praćenje izbora i za što veće međunarodno učešće u izbornom procesu.

Navela je i da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere "da se građani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, osećaju zaštićeno, bezbedno i da mogu da ostvare ustavna prava".
 
Na konsultacijama sa Osmanijevom nisu bili predstavnici Alijanse za buducnost Kosova i Srpske liste, dok su sastanku prisustvovali predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i predsednik Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić.
  • R49

    15.11.2022 07:17
    Po ugledu na vođu
    Hoće li Kurti uveče, posle zatvaranja izbornih mesta, objaviti rezultate gladanja?
  • Pa-Pa-Paranoja

    15.11.2022 00:13
    Da li vam se čini da je ovo još jedna u nizu promašenih analiza crveno-crne bande, još jedna u neprekidnom nizu pogrešnih strateških odluka Vučića i da je on, ne srpska lista koja ne postoji (isto tako kao što ne postoji ni belivukov klan niti vračarci!) poslednjom odlukom o napuštanju institucija u potpunosti predao Kosovo Albancima?
  • zztop

    14.11.2022 23:34
    Narod kaže : koga nema bez njega se može...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija