Pronađeno rešenje za tablice na Kosovu?

U Briselu je postignut načelni dogovor o deeskalaciji situacije na severu Kosova, pošto je Priština prihvatila da odloži rok za preregistraciju vozila, a dve strane će detalje saopštiti 18. novembra.
Pronađeno rešenje za tablice na Kosovu?
Foto: Pixabay
To je objavio večeras Albanijan post.
 
"Kosovska strana pristala je da odloži odluku o registarskim tablicama nakon zahteva Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, ali je za to zatražila garanciju od svojih partnera", navodi medij iz Tirine, prenosi Kosovo onlajn.
Ističe se da se trenutno traže modaliteti kako bi Srbi sa Kosova mogli da budu vraćeni u institucije, koje su napustili nakon što se nisu složili sa odlukom o registarskim tablicama, koja je predviđala opomene, novčane kazne i promenu tablica.
"Biće teško pronaći rešenja za one koji su napustili svoje političke funkcije, poput poslanika i gradonačelnika četiri opštine na severu, ali ne toliko teško za administraciju, policiju i pravosuđe", navodi Albanijan post.
 
Ni iz Prištine, ni iz Beograda za sada nema potvrde da je u Briselu postignut bilo kakav dogovor.
  • Ivel

    16.11.2022 08:35
    Medijana
    Poštovani, Sloba je trebao Prištinu proglasiti prestonicom Srbije. I nebi bilo, ono što je bilo!
  • Da ne zaboravimo!

    16.11.2022 08:19
    Sloba je '99 izračunao da će mu bombardovanje pomoći da duže ostane na vlasti!
  • Gojko

    16.11.2022 07:43
    Gojko
    Kurti je jos 96 vrbovan od strane UDBE,ova prica o tablicama,tenzijama...samo sluzi AV i Kurtiju sa skretanja,paznje od realnog zivota u Srbiji i Kosovu,kako bi sto duze ostali na vlasti jer mlade snage se spremaju za veliku,cistku i kod jednih i kod drugih!!! A deo,naroda sve to guta!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija