Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja: Učenika vređali, o svemu obaveštena i policija

Trojica dečaka osmog razreda škole u Vladičinom Hanu vređali su učenika šestog razreda.
Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja: Učenika vređali, o svemu obaveštena i policija
Foto: Pixabay
Incident se dogodio pre dva dana, a obaveštena je i policija.
Kako je RTS-u rekao direktor Osnovne škole "Branko Radičević" u Vladičinom Hanu Dragan Stojanović, čim je prijavljen slučaj, sastao se školski tim za zaštitu i bezbednost dece, pozvani su roditelji, sastanku je prisustvovao i inspektor policije.
Imajući u vidu svedočenja dece koja su rekla da su se šalila, ocenjeno je da je to drugi nivo nasilja, potvrdio je direktor škole.
 
Dečak nema fizičkih povreda, a u skladu sa situacijom biće obavešten i Centar za socijalni rad u Vladičinom Hanu.
 
Ovo je samo jedan u nizu vršnjačkog nasilja o kojima se ovih dana govori u medijima. U Poljoprivredno-veterinarskoj školi "Stevan Sinđelić" u Vranju dogodio se incident među učenicima. Učenik četvrtog razreda i još jedan učenik fizički su napali dvojicu đaka prvog razreda.
 
Poslednjih dana pojavio se i uznemiravajući snimak na kojem učenici maltretiraju profesorku škole u Trsteniku. 
  • NS

    19.11.2022 17:01
    Roditelj
    Za svaku vrstu nasilja nad drugim ucenikom, bilo fizickog, psihickog ili preko drustvenih mreza, zakonom uvesti obavezno novcano kaznjavanje roditelja, np.simbolicnom kaznom od 300 evra. Ako djak ponovi nasilje,prema istom ili nekom drugom djetetu, kaznu roditeljima udvostruciti. Jedino se ovako moze zaustaviti bagra u razvoju. I roditelji tih delikvenata, koji su takodje u kategoriji bagre.
  • Dr

    18.11.2022 13:21
    Ne mešam se u politiku ali
    Vidimo svakodnevne vesti o vršnjačkom nasilju a u sprečavanju, sankcionisanju i sprečavanju istog sem deklarativni izjava ništa se ne čini na bilo kom nivou a ovo što čitamo je samo vrh ledenog brega jer stvarna situacija je mnogo gora. Ceo sistem u vezi vaspitanja, obrazovanja je postao nakaradna jer svi koji bi trebalo da preuzmu odgovornost i rešavaju stvari kriju se iza deklarativnih izjava i čekaju da se zaboravi. Ako je Engleska uspela da se izbori sa fudbalskim navijačima (a složićemo se da su oni gori) pa trebalo bi da se i kod nas odgovorni za ovaj segment školstva pozabave sa ovim ili neka puste nekog ko hoće i može.
  • Dusan

    18.11.2022 12:43
    Eto vam psiolozi i psihijatri . i svi vi koji vičete neka prava za decu. Eto kako nastaju monstrumi i stoka. Da je to imalo roditelje da ih vaspitaju ne bi došlo do ovoga, mora da su roditelji samo rečima govorili, nemoj mili nemoj sine, budi dobar.
    Ja da sam ovo uradio znao bih da me čeka ista ta stolica kod kuće da mi polomi kičmu.Pa mi nije padalo na pamet da to pomislim.
    Ali neeeeeee hoćete prava dece gde im je sve dozvoljeno.
    Eto vam rezultat vašeg truda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija