"Stav Dveri čist fašizam": Rekli da veštačka oplodnja doniranim materijalom menja genom nacije

Pokret "Dveri" saopštio je da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može uticati na promenu genoma budućih naraštaja, na šta su ubrzo usledile osude visokih funkcionera i stranaka.
"Stav Dveri čist fašizam": Rekli da veštačka oplodnja doniranim materijalom menja genom nacije
Foto: Pixabay
Premijerka Ana Brnabić je na svom Tviteru prokomentarisala pomenutu izjavu pokreta Dveri.
"Sram vas bilo - i nesrećnike iz Dveri, i medije koji prenose ovakve gluposti bez ikakvog kritičkog osvrta ili komentara, čime direktno promovišu ovakve stavove", napisala je premijerka podelivši tekst koji je Danas objavio.
Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac takođe je bio šokiran izjavom pokreta Dveri, a osvrnuo se i na problem nasilja nad ženama u našem društvu.
 
"Ako ovo nije fašizam, šta je onda? U prvih 10 meseci 25 žena ubijeno u porodičnom nasilju, možda baš i treba da se menja genom", napisao je Šutanovac.
 
 
Oglasila se i Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je rekla da je izjava Dveri klasičan rasizam i da ovaj pokret širi opasne teze koje su građani Evrope na svojoj koži osetili u toku nacističkog ludila u Drugom svetskom ratu.
 
"Ove opasne ideje, koje tobože služe zaštiti rasne i nacionalne 'čistoće' Srba sluđuju i plaše građane. Tražimo od ministarske zdravlja u Vladi Srbije da reaguje i opovrgne ove opasne ideje. Od pokreta Dveri ne tražimo ništa, ali im poručujemo da manje čitaju radove nacističkog doktora Jozefa Mengelea", kaže LSV u saopštenju.
 
 
Pokret Dveri ocenio je danas da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva posebnu moralno-etičku procenu.
 
"Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja", navedeno je u saopštenju Dveri.
  • slučajni prolaznik

    01.12.2022 00:00
    sva su djeca ista.
    zavisi samo kakvim ga vrijednostima učite...
  • aleksandar the velik

    28.11.2022 07:01
    HAHAHA
    haha boškić može i gluplje od ovoga , videćete pratite...!
  • Y

    28.11.2022 06:43
    Y
    Nasi spermatozoidi nisu dobri i normalni sto se da i videti! Treba tudji...bolje ce proci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija