Vučić: Dejan Pantić uhapšen jer je nosio hleb svojoj porodici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na Kosovu uhapšen Dejan Pantić, otac troje dece, koji je do skoro nosio uniformu Kosovske policije.

Pantić, koji je sa ostalim kolegama Srbima 5. novembra napustio kosovsku policiju, uhapšen je kada se sa suprugom iz Raške vraćao na Kosovo i priveden je u bazu kosovske policije u blizini prelaza Jarinje.

"Optužili su ga takozvani ministar unutrašnjih poslova i neki drugi za terorizam, a znate šta je terorizam – zbog događaja kada su pokušali okupaciju zgrade Opštinske izborne komisije, dogodilo se da je Pantić počinio strašno krivično delo. On čovek živi u toj zgradi i nosio je namirnice u svoju kuću, nosio je hleb. Razgovarao sam sa međunarodnim parnterima, ukazao im na bezobzirnost onih koji su takvu akciju sproveli, ugrozili su mir", rekao je Vučić.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je Pantić priveden jer je "organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a na severu Kosova, kada su napadnuti službenici CIK-a i policajci".
 
Vučić je povodom hapšenja Pantića rekao da je 2022. godina "rekordna" po broju etnički motivisaniih napada.
 
"Tokom 2021. godine bilo ih je 128, a do 8. decembra 131 više. Kurti i njegova lažna vlada su apsolutni šampion u kreiranju napada i incidenata u kojima su Srbi hapšeni", izjavio je.
  • Mi

    11.12.2022 05:05
    @Goran
    Da. Komentatori nisu ni slepi ni glupi ni dementni. Kurti je za Vučića pojam integriteta i poštenja samo što to nije nešto što ćeš čuti od domaćih medijia a mozak toliko ispran da ne vidiš očigledno.
  • ...

    11.12.2022 04:48
    @Goran

    Da li je moguce da si toliko opsednut Vucicem da se otvoreno stavljas na stranu nesposobnog izdjnika, sluzeci se izvrtanjem tudjih reci i podmetanjem?
  • Baba & Uštipci

    10.12.2022 23:03
    Vi kako hoćete, a ja odsada ima svuda da vodam sa sobom hleb, zlu&co ne trebalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija