Ministarstvo pokreće kampanju o bezbednoj konzumaciji rakije

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je da će pokrenuti kampanju edukacije stanovništva o rizicima konzumacije i prodaje jakih alkoholnih pića sumnjivog kvaliteta.
Ministarstvo pokreće kampanju o bezbednoj konzumaciji rakije
Foto: Pixabay
Ova kampanja biće pokrenuta u saradnji sa Savezom proizvođača rakije Srbije i nadležnim institucijama.
Ministar Tomislav Momirović podsetio je da je rakija nacionalni proizvod, koju je Unesko uvrstio na Listu svetske kulturne nematerijalne baštine, "pa je naša obaveza da štitimo kvalitet ovog proizvoda". 
"Moramo da uložimo puno energije kako bi pospešili proizvodnju i zajedno sa proizvođačima radili na podizanju kvaliteta rakija proizvedenih u Srbiji. Da bi to postigli, moramo zajednički snagama da radimo na uređenju tržišta kako bi zaštitili potrošače i kako bi građani imali bezbedan i kvalitetan proizvod. Šljivovica nije običan proizvod, to je sasvim sigurno najveći brend u hrani i piću koji naša država ima i naša je dužnost da zaštitimo potrošače i zaštitimo rakiju kao nacionalni brend Srbije", rekao je Momirović.
 
Zaključak sastanka predstavnika Ministarstva trgovine i Saveza proizvođača rakije je da Srbija ima dobar i moderan Zakon o jakim alkoholnim pićima, ali i evidentan problem jer veliki broj ljudi nije upoznat sa zakonskim regulativama koje im omogućavaju da posluju u legalnim tokovima. 
Ministarstvo trgovine apelovalo je na sve potrošače da proizvedena rakija, bez oznake porekla, zdravstvene kontrole i naplate poreza i akcize, nije bezbedan proizvod. 
 
Ministar Momirović je istakao da će na ovaj način svi potrošači biti u mogućnosti da konzumiraju visoko kvalitetne rakije, kao i da će opšti kvalitet proizvoda biti podignut na viši nivo.
  • Svašta

    12.12.2022 15:51
    Lala@ U Banatu a i ostatku Vojvodine je ribolov tradicija. Zbog čega vi koji ste kao lala u celom svom životu niste čistili ribu pa danas verujete da se riba čisti od glave kad je upravo obrnuto od toga?
  • Lala

    12.12.2022 13:27
    Ite mante se
    Prvo sve što treba dovedite u red ( školstvo,zdravstvo itd) a ne ovako. Riba se čisti od glave a ne od dupeta.
  • horor

    12.12.2022 11:47
    Jel to da bi smanjili broj pijanih vozača i nasilnih muževa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija