Vučić zamolio komandanta Manča da NATO zaštiti Srbe na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je komandantu Komande združenih snaga NATO, admiralu Stjuartu Manču preneo molbu da NATO zaštiti srpski narod na Kosovu.
"Dobar razgovor sa admiralom Mančom. Zamolio sam da NATO zaštiti naš narod na KiM i zahvalio na razumevanju politike neutralnosti Srbije", naveo je Vučić na Instagramu uz fotografiju sastanka sa Mančom.
U intervjuu agenciji Beta uoči današnjih sastanaka u Beogradu Manč je rekao da misija Kfor pažljivo prati situaciju na severu Kosova i da je "u potpunosti sposobna i spremna da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice svuda na Kosovu, u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine".
"Od oktobra pojačavamo naše prisustvo, između ostalog dodavanjem snaga, kao i patrolama na severu Kosova ove nedelje. Očekujemo od svih aktera da budu u bliskoj koordinaciji sa misijom Kfor i da se suzdržavaju od provokativnih demonstracija sile, radi očuvanja bezbednosti svih zajednica", kazao je Manč.
 
  • Ime

    21.12.2022 03:59
    NATO

    sta molis - udji u NATO.
  • Saradnik okupatora

    20.12.2022 18:56
    Vucic je saradnik okupatora i prodaje maglu Srbima. Od kad je on na vlasti predao je pobunjenicima u Pristini gomilu nadleznosti drzave Srbije. Vreme je za drugog predsednika koji ce da ukljuci Rusiju i Kinu u cuvanje nase teritorije Kosova, jer se odnos snaga u svetu promenio .
  • pera

    20.12.2022 16:02
    ..
    Ono kad bos kartela umisli da je autoritet da zamoli nesto komandanta najvece vojne sile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".