Dvanaest beba u Kliničkom centru Srbije pozitivno na kovid

Ministarstvo zdravlja je danas, povodom informacije o pozitivnom testu na kovid kod dvanaestoro novorođenčadi u Kliničkom centru Srbije, saopštilo da su sve deca dobro.
Dvanaest beba u Kliničkom centru Srbije pozitivno na kovid
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je utvrđeno "da ni kod jednog deteta nisu registrovani znaci infekcije koja je otkrivena prilikom rutinskog testiranja jednog novorođenčeta u sklopu pripreme za konsultativni pregled van klinike".

Ministarstvo je dodalo da je ostalih jedanaest novorođenčadi, hospitalizovanih u istom prostoru, testirano kao kontakti.

"Pozitivna novorođenčad su prevedena u prostor predviđen za izolaciju, dok su i negativni kontakti takođe izdvojeni", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da se nastavlja pojačan nadzor nad infekcijama i primena nespecifičnih mera, kao što su higijena ruku i bolničke sredine, dekontaminacija prostorija, primena lične zaštitne opreme.
 
Podseća se da nošenje zaštitnih maski predstavlja zakonsku obavezu.
  • Ljiljana N Naselje

    11.01.2023 15:47
    Nenad
    Apsolutno ste u pravu.
  • Nenad

    10.01.2023 21:54
    Strašan nemar
    Bebe se zarazile u porodilištu?
    Da se to desilo u Nemačkoj, u koju teže naši medicinari, završili bi u zatvoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".