Smederevo: Uhapšeni zbog prodaje falsifikovanih patika, oštetili državu za 28 miliona dinara

Policija je u Smederevu uhapsila dve osobe osumnjičene da su preko društvenih mreža oglašavali i prodavali falsifikovane patike proizvođača zaštićenih robnih marki sa crnog tržišta.
Smederevo: Uhapšeni zbog prodaje falsifikovanih patika, oštetili državu za 28 miliona dinara
Foto: Pixabay

Uhapšeni su M. Z. (37) i M. Z. (34) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba i usluga, poreska utaja i poreska prevara.

Oni su, kako se sumnja, od januara 2019. do decembra 2022. godine, bez ovlašćenja za obavljanje trgovinske delatnosti, preko društvenih mreža oglašavali i prodavali falsifikovane patike proizvođača zaštićenih robnih marki, koje su nabavljali na crnom tržištu.

Sumnjiče se da su potom robu kupcima slali preko kurirskih službi navodeći lažne podatke o pošiljaocu.
 
Oni su za četiri godine prodali robu u iznosu od preko 73,4 miliona dinara, ne uplativši pripadajuće poreske obaveze i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za oko 28 miliona dinara.
 
Pretresom prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta roba bez porekla u vrednosti od 14,5 miliona dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.
  • Ivanns

    20.01.2023 19:54
    Hallooo
    Ostetili drzavu!!! A prevarene gradjane niko ne spominje..
  • Vladimir

    20.01.2023 17:33
    Porez
    Toliko plaćam porez na sve pa će još malo oporezivati i vazduch za disanje nikad im dosta kad pogledam račune muka me chvata od poreza a cigarete
    povćava svakog meseca po 10 Din.još malo skuplje od zapada samo plata ista.
  • Prevaren

    20.01.2023 17:32
    Dabogda bili oni sto su i mene kao i mnoge prevarili. Poslali skroz drugu robu u odnosu na porucenu, broj za pozive blokirali, adresu dali u Krnjaci Pancevacki put, ja isao ne zivi niko u kuci, bio sam se spremio da bijem. A na instagramu blokirali i nemozea im nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija