Vučić: Spremni smo da prihvatimo koncept sporazuma, rezervisanost po jednom važnom pitanju

Spremni smo da prihvatimo koncept i radimo na implementaciji predloženog sporazuma, ali postoji briga i rezervisanost po jednom važnom pitanju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Spremni smo da prihvatimo koncept sporazuma, rezervisanost po jednom važnom pitanju
Foto: 021.rs
On je posle sastanka sa predstavnicima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Nemačke i Italije rekao da će u narednim danima i nedeljama obaviti konsutlacije sa članovima vlade, parlamenta i svih značajnih društvenih grupa, piše N1.

"Naravno ne mogu da govorim o tome jer predlog nije javan", rekao je Vučić.

On se danas sastao sa sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, spoljnopolitičkim savetnicima francuskog predsednika i nemačkog kancelara, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, i diplomatskim savetnikom premijerke Italije Frančeskom Talom.
 
Predsednik Srbije je ocenio da je "danas je bio veoma težak, možda i najteži razgovor koji smo imali".
 
"Ono oko čega jesmo saglasni je da zamrznuti konflikt nije rešenje i da kad imate zamrznuti konflikt, samo je pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i da neodgovorni pojedinici uruše mir i stabilnost celog Zapadnog Balkana", kazao je on.
 
Vučić je rekao da je "nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bismo usaglasili sa predloženim planom".
 
"Pod tim i takvim uslovima, tražili smo od 'četvorke plus Lajčak' da pomognu svima nama u prevazilaženju turbulencija sa kojima se suočavamo na Kosovu i Metohiji i smatramo da je krajnje vreme da se formira ZSO, koja je ne samo obećana već i potpisana pre 10 godina. I to je pitanje hitnosti, jer tek posle toga je moguć razgovor i povratak u institucije i kakva takva normalizavija situacije", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, poslednje pitanje ticalo se vladavine prava.
 
"Ne znam šta su oni rekli u svojoj izjavi ali pretpostavljam da su pozdravili promene koje smo pravili a koje su značajne na evropskom putu Srbije", rekao je predsednik.
 
Istakao je da "pred nama nisu laki dani", najavio "mnogo teških odluka" i kazao da "ljudi treba da znaju da ovde nema ni lepih ni slatkih razgovora".
 
"Jedino što mogu da kažem je da sam zaista dao sve od sebe da čuvam i štitim Srbiju, što ću bar još neko vreme nastaviti da činim", kazao je Vučić.
  • Сеновић

    21.01.2023 14:08
    Изгледа да нагиње очевини
  • cokanj

    21.01.2023 13:49
    Zlo
    Ostanak na vlast biće skuplji nego gibitka obe pokraine.
  • Bojan

    21.01.2023 12:37
    @Профа

    Šta ti je taj Kosmet? Neka posebna vrsta droge koje vi patriJote valjate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija