Kramon: Nije bilo ultimatuma Srbiji

Poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu i izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Srbiji nisu postavljani ultimatumi.
Kako je rekla, cilj predstavnika Zapada je da Beogradu i Prištini ponude napredak u dijalogu, ali da plan EU jeste vezan za pomak u evrointegracijama.
"Nije bilo nikakvih ultimatuma", rekla je Fon Kramon u intervjuu za današnji broj "Vremena", komentarišući izjave prdsednika Srbije koji je nedavni sastanak sa američko-evropskom petorkom opisao kao postavljanje ultimatuma - ili prihvatanje francusko-nemačkog plana ili obustavljanje evrointegracija.
"Budite uvereni da nismo ovde da postavljamo ultimatume. Zapadni predstavnici su došli u dobroj veri da pokrenu stvari i ponude Srbiji i Kosovu put napred", rekla je nemačka evroparlamentarka.
 
Ona je, ukazavši da briselski dijalog traje već 12 godina, naglasila da razgovore treba nastaviti "o suštini, o čemu je reč i u planu EU".
 
"Jasno je da svi u Srbiji znaju kako bez dogovora o Kosovu neće biti integracije u EU. Zato mislim da nije stvar u zaključku da evrointegracije neće napredovati ako dogovor propadne - to je očigledno", naglasila je Viola fon Kramon. 
  • Pfff

    02.02.2023 18:27
    Ma kakvi...
  • milicica

    02.02.2023 13:01
    nije sija neg je vrat
    Ja bi rekla omca koju vi sto pomazete stezete li stezete
  • Zemlja čudesa

    02.02.2023 11:05
    Ma, naravno
    Nikakvih ultimatuma, samo obične ucene...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija