AP: Populistički predsednik Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije

Američka agencija Asošiejted pres izvestila je o posebnoj sednici skupštine o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije.
AP: Populistički predsednik Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije
Foto: FoNet/AP
AP navodi da je opozicija optužila Vučića za izdaju zemlje.
Na sednici je bilo koškanja i guranja, kao i uzajamnih optužbi uz povike između predstavnika Vučićeve vladajuće stranke i opozicionih poslanika, navela je agencija.
Opozicioni poslanici su skandirali "Izdaja, izdaja" i "Ne damo Kosovo" i tražili ostavku Vučića, koji je uzvratio vičući na njih i optužujući ih da su "lopovi i izdajnici", piše AP.
 
Agencija prenosi i da je Vučić "tokom haotične sednice parlamenta upozorio" da bi Srbija mogla da postane "evropski parija" ako odbije zapadni plan za normalizaciju odnosa sa Kosovom.
 
Vučić je rekao da plan, koji nije zvanično objavljen, predviđa da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, uključujući Ujedinjene nacije, iako ne bi morala formalno da prizna kosovsku državnost, preneo je AP.
 
Agencija je navela i da su zapadni plan za Kosovo "tvrdolinijski proruski opozicioni poslanici" opisali kao "ultimatum", uz tvrdnje da on znači da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova za ulazak u Evropsku uniju.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas poslanicima francusko-nemački predlog, a tokom njegovog obraćanja u Skupštini deo opozicije je razvio transparente.
 
Sednica je završena nešto pre 21 čas, a nova je najavljena sutra u 11 sati.
  • Zare

    03.02.2023 09:39
    Niti su desnicari niti nacionalisti nego putinisti koji rade u interesu strane drzave, dakle petokolonasi. Sve to jako podseca na 27. mart, jedino su falili transparenti drugog sadrzaja, odnosno "bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob" ali ne moj.
  • Zzx

    03.02.2023 07:56
    I to u velikim količinama
    AP je tačno opisao vrdalamu kao populistu. Treba još dodati da je neiskren, samoljubiv, arogantan i antipatičan.
  • Dejan

    03.02.2023 07:53
    Trojanci
    Kakva desnica crna kad ne izbijaju iz stranih ambasada. USA ambasador aminovao da AV moze da ih pripusti u Skupstinu. To je Vuciceva lazna i kontrolisana opozicija sa patriotskom retorikom, koja samo ovim igrokazima odradjuje prelazak cenzusa i finansiranje sa budzeta za gazdu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija