Vučević: Inicirali smo da Srbija ponovo učestvuje u međunarodnim vojnim vežbama

Ministarstvo odbrane iniciralo je da se izmeni zaključak Vlade Srbije iz februara 2022. godine, kojim je obustavljeno učešće Srbije u međunarodnim vojnim vežbama nakon početka rata u Ukrajini.
Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za današnju Politiku da bi na taj način bila vraćena realizacija vežbovnih aktivnosti sa stranim partnerima na regionalnom nivou, u okviru bilateralne saradnje sa susednim državama, kao i pod okriljem regionalnih bezbednosnih inicijativa.
"Izmenom navedenog zaključka, u svakom pojedinačnom slučaju, odluka o realizaciji vežbovnih aktivnosti Vojske Srbije mogla bi biti doneta ukoliko je to od posebnog značaja za zaštitu nacionalnih interesa, izgradnju poverenja i jačanje bezbednosti u regionu", kazao je ministar.
Upitan da li će i kada Vojska Srbije otići u zajedničku mirovnu misiju na Sinajskom poluostrvu u Egiptu, Vučević je ocenio da bi odlazak na tu misiju, pod okriljem nezavisne međunarodne mirovne organizacije "Multinacionalne snage i posmatrači", predstavljao značajan element spoljne politike Srbije i konkretan doprinos očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti.
 
Dodao je da Srbija do sada nije učestvovala u mirovnoj misiji na Sinaju, kao i da je preduslov za to da Skupština Srbije usvoji odluku Ministarstva odbrane o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van državnih granica.
  • 9

    15.02.2023 13:24
    Jeste jeste
    Treba neko u tim bazama i o higijeni da se brine.
    Treba skupljati lišće, kopati rovove, kuvati za svu tu vojsku.
    Magacinima ih neće približavati jer ih ni Američka ratna
    industrija ne bi onda mogla napuniti.
    Ovi naši stručnjaci se i na poligonima samoubiše i to pištoljem
    zamislite da dobiju automatsko oružje ?
  • Pera Minhen

    15.02.2023 10:30
    Tačnije
    da Srbija učestvuje na međunarodnim ruskim vojnim vežbama sa Belorusijom i Severnom Korejom. Dno dna..
  • Pera

    15.02.2023 10:04
    A vezbe izvrtanja/prevrtanja vojnih kamiona i borbenih vozila? Tu ste prvi koliko mogu da vidim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.