Na Kosovu danas brojne manifestacije povodom Dana nezavisnosti

Brojne manifestacije biće danas održane na Kosovu povodom 15. godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti.
Na Kosovu danas brojne manifestacije povodom Dana nezavisnosti
Foto: Pixabay
To uključuje svečane sednice parlamenta i vlade, defile pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova i Policije Kosova i druge kulturne i umetničke aktivnosti.
Svečana sednica vlade biće održana u Prištini, a potom sledi podizanje zastave na jarbol ispred sedišta izvršne vlasti. Svečana sednica kosovskog parlamenta biće održana posle svečanog koncerta Filharmonije Kosova u Skupštini.
Defile pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova i Policije Kosova biće održan u centru Prištine, a posmatraće ga najviši kosovski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i građani.
 
Predviđeno je i polaganje cveća na spomenik nestalih, na grobove bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove, političara Adema Demaćija i prvog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jašarija, kao i na spomenik heroinama, za koje se smatra da su "položile živote za slobodu Kosova".
 
Ispred Nacionalnog pozorišta u Prištini biće zapaljene 1.133 sveće, što je, prema zvaničnim podacima Prištine, broj ubijene dece tokom rata na Kosovu 1998-99. godine.
 
Predsednica Kosova Vjosa Osmani prirediće prijem za najviše kosovske zvaničnike, poslanike, ministre, predstavnike diplomatskog kora i druge zvanice, dok će u prištinskoj hali sportova "Prvi oktobar" biti održan svečani "Koncert nezavisnosti", u organizaciji Radio-televizije Kosova.
 
Manifestacije povodom Dana nezavisnosti Kosova danas će biti organizovane i u drugim kosovskim opštinama, a prijemi će biti priređeni i u diplomatskim predstavništvima Kosova.
  • Nemanja

    17.02.2023 14:20
    @Лиманац
    Kaže patriJota paradržave u nestajanju.
  • G

    17.02.2023 10:48
    @Dragan
    Istinit komentar i na sta botovi imaju komentarisati na ove...Kosovo je Srbija..ha,ha,ha.....
  • Лиманац

    17.02.2023 10:42
    Косово и Метохија је Србија.
    „Независност”? Непризната противправно отцепљена територија која без западних ментора не би имала ни основна средства за егзистенцију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.