Uvedene uvozne takse na mleko

Vlada Srbije usvojila je odluku o uvođenju prelevmana (uvozne takse) od 15 dinara po litri mleka i za mlečne proizvode od 30 dinara po kilogramu.
Uvedene uvozne takse na mleko
Foto: 021.rs
Ministarka poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Jelena Tanasković rekla je da država tom odlukom pokušava da stabilizuje stanje na tržištu.
"Želimo da zaustavimo pad cena otkupnog mleka na tržištu i na taj način zaštitimo srpskog proizvođača", dodala je Tanasković.
 
Prelevmani se uvode na uvoz mleka i mlečnih proizvoda kako bi se zaštitila domaća proizvodnja od prekomernog uvoza.
 
Nezadovoljni otkupnom cenom, proizvođači su protestvali širom Srbije. Početkom meseca, ispred zgrade resornog ministarstva u centru Beograda prosuli su uvozno mleko.
  • 9

    21.02.2023 08:14
    Al će sada
    da poskupu domaće , da stigne cenu uvoznog . Nije red da se stranci bogate ,a da penzoši prođu jeftinije .
  • Bilja

    21.02.2023 06:54
    Pa ko je ovde lud pa kako je onda i pored svega uvozno mleko znatno jeftinije od naseg domaceg?O cemu se ovde radi?
  • Jaa

    20.02.2023 17:23
    da neko podseti a koje su to nase mlekare, sve je prodato Ili je na prodaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.