Vučić: U Briselu ostajemo pri crvenim linijama o Kosovu, ma šta bude i ma kako bude

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se u ponedeljak na sastanku u Briselu držati crvenih linija po pitanju KiM o kojima je govorio u Skupštini Srbije".
Vučić: U Briselu ostajemo pri crvenim linijama o Kosovu, ma šta bude i ma kako bude
Foto: 021.rs

Dodao je da ostaje pri tome "ma šta da bude i ma kako da bude".

Na pitanje na otvaranju Sajma turizma u Beogradu da li u ponedeljak u Briselu, gde će se razgovarati o francusko - nemačkom predlogu odnosno evropskom, s obzirom na poruke iz EU da se očekuje neka vrsta prihvatanja, da li misli da bi to prihvatanje trebalo da bude u nekoj pisanoj formi tog predloga i da li će Srbija ostati na ranijim crvenim linijama, rekao:
"Sve što sam rekao u skupštini, a razumem vašu brigu i mnogo teških noći je pred nama, jeste da će se Srbija držati onoga što sam govorio u Narodnoj skupštini - ma šta da bude i ma kako da bude".
 
Odgovarajući na pitanje o eksproprijaciji zemlje u srpskim selima na KiM, Vučić je rekao da su se naša država i on lično obraćali svim međunarodnim zvaničnicima usmeno i pisanim putem zbog nelegalne izgradnje baza na severu KiM, kao i da je i sam slao ta pisma.
 
"Da, lično sam to radio u razgovoru i sa ljudima iz Kfora i sa Miroslavom Lajčakom i Boreljom i svim međunarodnom predstanivnicima sa kojima sam razgovarao. Bukvalno sa svima, a u pisanoj formi od Srpske liste do Kancelarije za KiM, bukvalno na sve adrese smo to slali", rekao je Vučić.
 
Dodao je da je i lično potpisao više tih pisama, kao i pisama koja su bila upućena predstavnicima država nepriznavača.
  • ILIJA BOSNIĆ

    23.02.2023 18:52
    IZDAJA
    Ko potpiše njega ubiše?
  • Izdajnik

    23.02.2023 13:58
    Vučić ide u Brisel da potpiše Fra-Nem papir! U skupštini je rekao da će kad dođe vreme da skupština glasa o tome, a isto je rekao da ZSO mora da se formira pre bilo kakvog razgovora o Fra papirima. Vučić ide u Brisel da izda Srbiju i ustav.
  • Mika

    23.02.2023 08:36
    Crvene linije i Brisel
    Ko li mu veruje...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija