Mihajlović: Svaki član SNS da se izjasni o planu Evrope za Kosovo - ja sam za

Bivša ministarka energetike Zorana Mihajlović objavila je na društvenim mrežama tekstama u vezi sa Kosovom i Metohijom, poručujući da bi o evropskom planu trebalo da se izjasni svaki član SNS.
Mihajlović: Svaki član SNS da se izjasni o planu Evrope za Kosovo - ja sam za
Foto: 021.rs
Kako je navela, nema političara koji dolazeći na vlast nije obećavao rešavanje i bolji život za ljude na Kosovu i Metohiji. 
 
"Nema onog ko nije koristio Kosovo i Metohiju kao igračku, plen, glasački rezervoar, faktor ucene u trenucima koji traže odluke", napisala je Mihajlović.

Sad je, navodi Mihajlović, trenutak za odluku o Predlogu Evrope i SAD za rešenje pitanja Kosova. Poručuje da taj plan nije odluka o prihvatanju nezavisnosti Kosova, već odluka koja treba da donese ono za šta se godinama svi zalažu – mir, suživot, bolji život i za Srbe i za Albance.

"Moj stav je da Srbija treba da prihvati i sprovede plan Evropske unije i SAD. I manje je važno ko ga je predložio od toga šta u realnosti on znači. Plan ne znači 'izdaju' kako pojedini predstavnici opozicije, ali i vlasti žele da ga predstave igrajući se izbledelim istorijskim osećanjima građana. Ovaj plan je prilika za novi početak suživota Srba i Albanaca na Kosovu. On nije dekret, on je proces koji gleda u budućnost. I nema dileme da smo sporazum Srba i Albanaca odavno morali da postignemo, i sada nije bitno ko je kriv što nije jer nevinih i nema. O tome neka istorija sudi i sudiće, bez dileme. Ovo je prilika da se reši učmala atmosfera beznađa i neuspeha u kojoj se decenijama koprcamo", napisala je Mihajlović.
 
Iz tog razloga je važno da svako ko sebe naziva političarom, da javne ličnosti i najznačajnije institucije kažu svoj stav o ovom planu.
 
"I naravno još važnije – da se izjasne sve političke partije, pogotovo one najodgovorije, one na vlasti. Prvo da uradi najveća i najodgovornija – Srpska napredna stranka. To je pošteno i odgovorno. To je demokratski. Predsednik Srbije ima ustavnu obavezu, ali i svest da je došlo vreme donošenja određenih odluka. On je i predsednik najjače političke partije. Deklarativno pojavljivanje nekolicine funkcionera SNS u medijima, nije stav stranke o ovom važnom pitanju. Kao što stav stranke o planu EU i SAD za Kosovo nije ni sednica Predsedništva, zvanična ili nezvanična, na kojoj će svi klimnuti glavom da se slažu sa stavom Predsednika", poručuje bivša ministarka iz redova naprednjaka.
Ona je stava da bi o planu Evrope za Kosova trebalo da se izjasni svaki član Srpske napredne stranke. 
 
"Da bi mogli da donesu odluku svaki član i članica SNS treba da budu upoznati šta plan predstavlja, u kakvim okolnostima se donosi i šta on može da omogući. Bez skrivanja. To je pošteno, to je pošteno prema sebi, pošteno na kraju i prema predsedniku stranke. Isto je i sa SPS i ostalim partijama koje je SNS uvukla u vlast. Dajte da vidimo stav svakog odbora SPS. Ili možda ćutanjem opet žele da dobijaju političke poene? Teško, i to vreme se promenilo. Vreme je odluka. Da li ste Za ili ste Protiv? Ja sam Za! Proslost nije opcija! Hoćemo da živimo u miru, bez kriza i kriznih situacija, hoćemo da radimo, živimo i da se smejemo a ne da slušamo vesti o ranjavanju dece na Kosovu", navela je Mihajlović.
  • 'Leba i pesme

    01.03.2023 10:31
    Čiji hleb jedeš, njegovu pesmu pevaš.
    Biće da je obezbedila nove hranitelje, pa sad peva njihovu pesmu.
  • Osveta...

    01.03.2023 10:21
    ...loših đaka
    Ona je ZA.
    To znači da se već udomila, našla je sponzore za ZA, pa će nam ubuduće propovedati njihovu priču.
  • Luka68

    01.03.2023 09:24
    a Kosovari?
    Najbolje da se pitaju svi. Stim da glas sa Kosova vazi troduplo ili petoduplo jer oni tamo zive. Isti broj glasova da bude na Kosovu i ostatku Srbije. Nek najvecu moc u odlucivanju imaju oni koji ce licno osetiti na svojoj kozi posledice, bile one izolacija ili prosperitet. Izdaja ili junastvo. Sta jedan Vojvodjanin, koji nije mrdnuo iz svog sela da odlucuje o sudbini naroda 500km udaljenog? Vojvodina je najbliza EU. i njima odgovara svaki oblik priblizavanja.

    Onda Vucic rezultate referenduma u ruke, pa nek njima mase Evropljanima. Nek samo slegne ramenima, pa kako nam bude.
    Demokratija brale. (2 pijanca nadglasaju Sokrata :))

    E sad jel narod dorastao ovome, ima li uopste svest sta ako prihvatimo, sta ako ne prihvatimo sta ce da se desi.

    Nisam siguran ni da EU zeli da opet u svom dvoristu ima nekakav geto, koji je izolovan, ne-integrisan itd. Koji je bure baruta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija