Jovanović: Dva zakona o medijima uskoro na javnoj raspravi

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da je u toku izrada dva medijska zakona.
Jovanović: Dva zakona o medijima uskoro na javnoj raspravi
Foto: Pixabay

Kako je naveo, reč je o bazičnom zakonu o informisanju i medijima i zakonu o elektronskim medijima kojim će biti definisani status Regulatornog tela za elektronske medije i razmena audio-vizuelnog sadržaja.

"Očekujem da ti predlozi već u martu ili aprilu budu na javnoj raspravi", rekao je Jovanović za Večernje novosti.
On je naveo da je ideja da se uvede digitalna platforma za transparentnije apliciranje za sredstva koja za informisanje i medije obezbeđuje država.
 
"Trenutno je taj proces dosta otežan administrativno, a digitalizaciju vidim kao šansu da obezbedimo još efikasniji i transparentniji proces", naveo je Jovanović.
 
On je pozvao sve medije, novinare, organizacije civilnog društva da uzmu učešće u javnoj raspravi o tim zakonskim predlozima, jer, kako je ocenio, samo zajedno mogu doći do najkvalitetnijeg akta.
 
"Važno mesto zauzeće kodeks novinara, kao i samoregulacija", rekao je Jovanović, navodeći da "posao mininstra nije da ide i da opominje".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija