DS: Oni koji su pustili Krsmanovića na slobodu nisu svesni razmera tog zlodela

"Puštanje na prevremenu slobodu osuđenog učesnika u atentatu na Zorana Đinđića, neposredno pred dvadesetu godišnjicu od tog strašnog zločina, poruka je posrnulog pravosuđa u Srbiji."
DS: Oni koji su pustili Krsmanovića na slobodu nisu svesni razmera tog zlodela
Foto: 021.rs

Kako je saopštila Demokratska stranka, oni koji su ovakvu odluku doneli nisu svesni razmera tog zlodela.

"Jasno je da osuđeni na određene vremenske kazne jednom moraju izaći na slobodu, ali skraćivanje kazne za čitavih deset godina i druge nezaslužene povlastice koje dobijaju učesnici u zaveri protiv države i ubistvu premijera nedvosmisleno pokazuje koliko su pravo i pravda danas u funkciji odbrane politike zločina i kriminala koju je vodila vlast iz poslednje decenije prošlog veka, a nastavio režim Aleksandra Vučića posle 2012. godine", navedeno je u saopštenju.

Dodali su da se ne sme zaboraviti da se u delu režimskih medija počinioci ovog užasnog zločina konstantno veličaju kao patriote koji nevini leže u zatvoru, a neki od njih čak organizuju peticiju kojom se traži njihovo puštanje na slobodu.
 
"Demokratska stranka sledeći viziju Zorana Đindića, nikada neće odustati od borbe za Srbiju u kojoj će pripadnici organizovanih kriminalnih grupa biti u zatvoru bez ikakve mogućnosti da utiču na politički život u Srbiji", navela je DS.
 
Bivši pripadnik zemunskog klana Dušan Krsmanović, koji je jedan od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pušten je na slobodu.

Krsmanović je uhapšen 2. aprila 2003. godine u akciji "Sablja" i jedini je član zemunskog klana koji je na suđenju izrazio kajanje, ali ne zbog ubistva premijera Đinđića, već, kako je sam izjavio "svega što ga je dovelo u situaciju u kojoj se našao".

  • Viki

    09.03.2023 06:43
    Viki
    Sada je ovo preterivanja od strane DS! Jel uhapsen i osudjen...jeste jel odlezao svoju kaznu...jeste i sta je problem? Ovo nepodrzavam zaista!
  • I

    08.03.2023 21:03
    Mene zanima, ako može neko stručno da objasni, kako je, ako je uhapšen 2. aprila, pušten danas, jer 20 god. ističe 2. aprila, a ne 8. marta.
  • zztop

    08.03.2023 20:31
    Dragan j. vučičević jedva čeka intervju s njim u informeru kao i sa onim silovateljem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija