SAD pozdravile dogovor Beograda i Prištine u Ohridu

SAD pozdravljaju dogovor koji su Beograd i Priština postigli u Ohridu uz posredovanje EU o primeni Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, saopštio je sinoć Stejt department.
SAD pozdravile dogovor Beograda i Prištine u Ohridu
Foto: Beta/AP
"Pohvaljujemo predsednika Srbije i premijera Kosova na njihovom liderstvu u postizanju sporazuma. Ispunjavanje obaveza Beograda i Prištine iz Osnovnog sporazuma, u okviru trajne posvećenosti pomirenju, obezbediće znatne šanse za građane obe zemlje i ubrzati njihov put ka članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.
U saopštenju se dodaje da će SAD i dalje biti aktivno angažovane, u saradnji sa partnerima iz EU "da podrže Kosovo i Srbiju u njihovom radu na implementaciji da bi ostvarili predvidljive i mirne odnose".
"Nastavićemo da podržavamo unapređenje stabilnosti i prosperiteta na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.
 
Blinken je na svom Tviter nalogu naveo takođe da pozdravlja postizanje sporazuma. Dodao je da su SAD ponosne što podržavaju sporazum i da ostaju "posvećene unapređenju evropskih i evroatlantskih integracija". 
  • Dejan

    20.03.2023 11:56
    Kompradori sa zapada
    Tako su im i Makedonci sve potpisali sto su im trazili , pa su usli u NATO cak su promenili i ime rodjenje drzave, i sada im je mnogo bolje , imaju prosecnu platu 3.000 evra. USA i EU drze rec bajo moj, zapad je to.
  • mana

    20.03.2023 09:27
    kako
    kako kad nije ništa potpisano
  • Miki

    20.03.2023 09:14
    Miki
    Jel smo opet pobedili? Ili nas opet natovarili…bice ovo drugo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija