Olimpijka Zorana Arunović učestvovala u DDOR akciji "Za šumu u tvom kraju"

Nedavno otvoren Sajam automobila, čiji je DDOR osiguranje generalni sponzor, bio je prošle godine povod za pokretanje akcije "Za šumu u tvom kraju" kojom je predviđena sadnja stotina stabala.
Beograd je sedmi grad nakon Vršca, Subotice, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, u kojima su nova stabla oplemenila ulice i parkove, a urbano pošumljavanje će se još dogoditi u Užicu, Novom Pazaru i Tutinu.
Simbolično, danas su stablo zasadili zajedno Frančesko Maši, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i trofejna olimpijka Zorana Arunović, prva koja je ostvarila normu za plasman na Igre u Parizu 2024. godine.
 
Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2023. godini akcija je produžena na svih 12 meseci što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.
Predsednik Izvršnog o DDOR osiguranja Frančesko Maši kaže da industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi i u borbi protiv klimatskih promena. 
 
"Posebno sam ponosan što predstavljam DDOR i našu Grupu, Unipol, jer smo snažno posvećeni zaštiti životne sredine, smanjenju emisije štetnih gasova i borbi protiv klimatskih promena, što je jedan od 5 Ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030, integrisane u strategiju naše Grupe. Strateški plan za 2022-24 „Otvaranje novih puteva", u kome smo postavili veoma ambiciozne ESG ciljeve, pojačava želju Unipola i DDOR-a da doprinesemo ciljevima održivog razvoja koristeći sredstva Grupe i njene poslovne oblasti kako bismo stvorili nove prilike i suočili se sa novim izazovima", naveo je on.
 
Izrazio je zadovoljstvo što se danas, između ostalih, pridružila i olimpijka Arunović.
 
"Kao što znate, ona je nedavno sebi obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Pariz je prelep grad u kome je, kada su u pitanju klimatske promene, potpisan Pariski sporazum 2015. godine, koji je Srbija ratifikovala 2017. godine, sa akcionim planom za ograničavanje rasta prosečne globalne temperature na 1,5° C. To predstavlja prekretnicu u globalnoj strategiji za obezbeđivanje dugoročne održivosti i budućnosti za naše zajednice, jer čak i najmanja akcija može napraviti razliku, a klimatske promene su bitno pitanje, jer to je rizik koji može pogoditi sve naše živote i našu poslovnu budućnost. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu Beogradu na podršci i doprinosu našim zajedničkim naporima da ozelenimo gradove i učinimo ih zdravijim", napominje on.
 
Članica Olimpijskog tima i svetska i evropska šampionka u streljaštvu Zorana Arunović zahvalila se na pozivu da doprinese akciji.
 
"Srećna sam što sam uključena u ovaj projekat i uvek ću se rado odazvati ovakvim akcijama, jer zaštita životne sredine, odnosno održivi razvoj, treba da svima nama bude u vrhu prioriteta. Veoma sam ponosna što je Beograd jedan od 10 gradova u kojem DDOR sprovodi ovu plemenitu akciju. Posebno mi je drago što moji sugrađani prepoznaju i podržavaju ovakve aktivnosti i što smo zajedno na ovom putu – a to je kvalitetnija i zdravija okolina za sve", navela je ona.
 
Dodala je da kompanija DDOR osiguranje već dugi niz godina prepoznaje vrhunski sport kao pravo mesto za ulaganje i prepoznaje sportiste kao prave uzore i modele našeg društva. 
 
"Svojim primerom to dokazuju i time što su u svojim redovima imali i nekadašnjeg olimpijca i  osvajača zlatne olimpijske medalje - veslača Zorana Pančića. Radom na ovakvom projektu još jednom su potvrdili da zastupaju prave vrednosti i šalju poruku da je potrebno unaprediti životnu sredinu i uslove života u gradovima", rekla je ona.
 
Pre Beograda, u decembru je u Novom Sadu zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. godine 78 stabala, u Smederevu 21, u  Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla i u Vršcu 100 stabala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.