Vučić: Pre 24 godine umrlo međunarodno pravo i počela NATO agresija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je pre 24 godine "umrlo" savremeno međunarodno pravo i počela NATO agresija na SR Jugoslaviju.

On je u Somboru na državnoj ceremoniji povodom početka NATO bombardovanja kazao da od tada više ništa u svetu "ne može da bude gore od onoga što su oni učinili jednoj maloj zemlji".

Kazao je da je Srbija "bila kriva samo zato što je želela da bude svoj na svome i da bude slobodna i slobodarska".

"Kao takva nije se dopadala onima koji su 1989, 1990. srušili stari i stvorili novi poredak u kome se samo oni pitaju", rekao je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, tada su razrušili mnogo veće zemlje od Jugoslavije, poput SSSR-a, a na Srbiju došao red "jer nije htela da ih prati".
 
Ocenio je da su tada svetski zavničnici davali "nemušta objašnjenja" u kojima su, kako je kazao, govorili da se bore protiv onih koji izazivaju "humanitarnu katastrofu (na Kosovu)", te da "sprečavaju pokušaje genocida".
 
"Izmislii su sve, kako možete da pokušate da sprečavate pokušaj genocida - ili ga je bilo, ili nije, a nikad niko nije rekao da ga je bilo osim onih Albanaca koji na tome misle da grade karijeru", kazao je.
 
Optužio je zvaničnike zemalja koje su bombardovale Srbiju da su tada lagali, te da "nisu sprečavali nikakvu humanitarnu katastrofu već su u suverenoj zemlji naoružavali pobunjeničke i odmetničke grupe" (na Kosovu i Metohiji).
Kazao je da, uprkos svemu, Srbija danas gleda u budućnosi i zato, kako je naglasio "ima mir i čuva mir".
 
"Ne želimo više nikada da imamo sukobe, bar mi ne želimo nikada više sukobe ni sa Albancima ni sa Hrvatima ni Bošnjcima, a ni sa vama mnogo jakim i moćnim", kazao je.
 
Dodao je i da Srbi nisu jedini stradalni narod i da su stradali i Albanci i Hrvati, i drugi, te da je na Srbiji da poštuje njihove žrtve kako bi i oni poštovali njene.
  • Лиманац

    28.03.2023 09:54
    Да се не заборави!
    Злочиначка НАТО агресија на једну суверену земљу или смрт међународног права.
  • Mile

    25.03.2023 18:44
    Sramota sta prica
    Za Vase podsećanje gradjani Srbije 2015 je docekao Stoltenberg u svojstvu premijera Srbije sa svim pocastima na aerodromu
    Da se ne zaboravi....
  • iguman

    25.03.2023 16:50
    Da li je OVO pravnik, pripravnik ili inicijator bombardovanja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.