Rakić: Ustanak srpskog naroda ako se nastavi represija Prištine

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio da će njeni predstavnici "pozvati narod na opšti otpor, na opšti ustanak srpskog naroda, ako se nastavi represija Prištine".
Rakić: Ustanak srpskog naroda ako se nastavi represija Prištine
Foto: FoNet
Naveo je da će to biti učinjeno ako se "ne oslobodi neosnovano oteti, uhapšeni Milovan Božović", koga kosovska policija sumnjiči da je palio kola sa RKS tablicama na području Zubinog Potoka.
"Ne znam ko pali kola i osuđujem to. Pitam međunarodnu zajednicu i Prištinu kako nemaju čak ni jednog osumnjičenog za palenje hiljadu srpskih kuća i 40 srpskih manastira. A sad je Priština ekspresno našla navodno krivog za paljenje vozila", rekao je Rakić u Vladi Srbije, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa direktorom vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.
On je pozvao građane da slobodno voze automobile sa KM tablicama, jer je to deo Briselskog i drugih dogovora, navodeći da Priština nema pravo da ih ukida.
 
Na pitanje kakvim tablicama putuje u Prištinu, odgovorio je da nema vozilo sa RKS tabilicom, "niti iko iz njegove uže porodice".
 
On je naveo da iz Prištine nazivaju uhapšenog Božovića "nasilnikom Milana Radoičića", iako je potpredsednik Srpske liste Radoičić "častan, hrabar čovek, veliki Srbin, koji brani Srbe".
 
Petković je rekao da "(Aljbin) Kurti nema pravo da ukida KM tablice, već je to njegova čista samovolja kojom želi da spreči kretanje Srba na severu Kosova i Metohije".
 
Na pitanje šta očekuje od najavljenog odlaska u Brisel, gde je za početak naredne sedmice zakazan nastavak dijaloga na tehičkom nivou, Petković je rekao da se "očito ništa ne može očekivati od Prištine".
 
"Mi znamo šta je dogovoreno. Po 150 puta smo ponovili šta su naše crvene linije, nećemo se saglasiti sa članstvom Kosova u Ujedinjenim nacijama niti ćemo priznati de fakto ili de jure takozvanu nezavisnost Kosova", rekao je Petković.
  • cure

    02.04.2023 16:12
    neko napise
    predali,ne nego prodali pa se naselili po beogradu i novom sadu.sad mozete da kukate zajedno sa SANu
  • A ti to

    02.04.2023 15:30
    junače prvo najaviš kroz dreku ustanak? Nekada se ustanci u tajnosti pripremali, nisu preci slali telale da se k'o dečurlija dernjaju po Srbiji kako spremaju ustanak protiv Turaka. Ovaj "junak" pravi ustanak sa peglanom kravatom i dohvatio mikrofon za "vrat".
  • Jel

    02.04.2023 14:55
    Jel
    treci Srpski Ustanak ili.......? Sve stre predali i sada bi malo da zavlacite......epa neide tako Braco Srbi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija