Poverenik: U primeni digitalne tehnologije obratiti pažnju na zaštitu podataka o ličnosti

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je da kod obrade podataka digitalnim tehnologijama treba obratiti pažnju da lični podaci građana budu zaštićeni.
Poverenik: U primeni digitalne tehnologije obratiti pažnju na zaštitu podataka o ličnosti
Foto: Medija centar Beograd

Kako je saopšteno iz kancelarije poverenika, Marinović je rekao da "poverenik sprovodi razne akcije sa posebnim fokusom na ranjive kategorije građana, u koje spadaju deca, ali i stariji građani".

"Jedna od dobrih ideja do kojih smo došli zajedno u okviru programa 'Nova pismenost', koji sprovode USAID i Propulsion je brošura za naše najmlađe pod nazivom 'Podaci o ličnosti su naše blago, kako ih možemo zaštititi', koja je besplatna i dostupna u elektronskom formatu na sajtu poverenika", naveo je.
Кaravan "Digitalna ekspedicija" pokrenut je pre dve godine na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić, a Bor kao svoju prvu stanicu u ovoj godini posetili su danas, zajedno sa premijerkom, i ministar za rad i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.
  • Milanče

    08.04.2023 21:13
    poziv
    Neki dan su me zvali iz jedne političke stranke na fiksni telefon. Znaju čak i da sam penzioner. Moj fiksni telefon ne može da se dobije na poštanskim informacijama jer sam ja tako tražio. Toliko o zaštiti podataka građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija