Rukovodioci "Namenske" osuđeni na po tri godine zatvora zbog smrti dvojice radnika

Vladimir Lončarević i Toma Stojić, okrivljeni za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine u fabrici "MB Namenska" u Lučanima, prvostepeno su osuđeni na tri godine zatvora.
Rukovodioci "Namenske" osuđeni na po tri godine zatvora zbog smrti dvojice radnika
Foto: 021.rs
Radnici su stradali u eksploziji u fabrici 14. jula 2017. godine.
Oni su osuđeni zbog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a Tužilaštvo je na danas održanom poslednjem ročištu suđenja zatražilo kazne za njih od po pet godina zatvora.
Sud je ocenio da optuženi imaju olakšavajuću okolnost što do sada nisu osuđivani, a suđenje je trajalo oko četiri godine.
 
U eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević zadobio je teške povrede od kojih je preminuo posle dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.
 
Posle donošenja presude završeno je prvostepeno suđenje za pogibiju dvojice radnika u fabričkoj eksploziji koje je počelo 3. oktobra 2019. godine.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo je tužbe protiv generalnog direktora namenske fabrike u Lučanima Radoša Milovanovića i rukovodioca dva fabrička pogona Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, 26. juna 2019. godine, posle razgovora roditelja i sestre nastradalog radnika Milivojevića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
 
Prvooptuženi, generalni direktor fabrike "Milan Blagojević - Namenska" Radoš Milovanović, nije dočekao kraj suđenja jer je preminuo prošle godine.
  • Pera

    11.04.2023 19:48
    Od prvostepene presude do nekrivice. Farsa.
  • Av

    11.04.2023 18:28
    Steta sto ovaj necovek nije doziveo pravdu
  • Samo pitam

    11.04.2023 18:20
    Da li će sada zbog ovakve presude vratiti ime Radničke ulice u Lučanima ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija