Policajcu osumnjičenom za ranjavanje Srbina na severu Kosova određen jednomesečni pritvor

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici je danas odredio jednomesečni pritvor pripadniku policije, osumnjčenom da je na severu Kosova ranio Srbina.
Policajcu osumnjičenom za ranjavanje Srbina na severu Kosova određen jednomesečni pritvor
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
Osumnjičenom je određena je mera pritvora od 30 dana, jer se sumnjiči za krivična dela "ubistvo u pokušaju“ i "manipulisanje dokazima“, naveo je KoSSev, pozivajući se na informativni program "Zakletva za pravdu" (Betimi per Drejtesi) koji se emituje na RTK.
Ostaloj trojici osumnjičenih policjaca za krivično delo "neprijavljivanje krivičnog dela", određena je mera kućnog pritvora u trajanju od 30 dana.
Policijski inspektorat Kosova saopštio je 11. aprila da su uhapšena četvorica policajaca koji su navodno umešani u ranjavanje jednog Srbina na Severu Kosova u ponedeljak.
 
Jedan od njih osumnjičen je da je počinio krivično delo "ubistvo u pokušaju” i "manipulisanje dokazima", dok se ostala trojicasumnjiče da su počinili krivično delo "neprijava krivičnog dela”.
 
Kosovska policija je prvobitno demantovala navode da su policajci vatrenim oružjem napali pripadnika srpske zajednice ali je kasnije priznala da su u ovaj slučaj umešana četiri policajca.
  • Prica

    14.04.2023 17:22
    Za naivne
    Sve je jasno ali Svet se pravi blesav
  • Cocco

    14.04.2023 08:08
    Možemo mi pričati šta nam volja, ali oni tamo rade. Mislim na one koji su pokrenuli neku proceduru protiv ovih policajaca koji su prekršili zakon i uradili to što su uradili.
    Nešto se ne sećam da se nešto tako dešava kod nas kada Policija prekorači ovlašćenja.
  • 696

    14.04.2023 06:11
    Institucija koja radi
    Mnogo žuri kosovska policija, izbija adute iz ruku kritičara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija