Zaštitnik građana kontroliše GAK Narodni front nakon što je medicinska sestra uživo snimala porođaj

Zaštitnik građana pokrenuo je danas potupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ginekološko-akušerske klinike (GAK) "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju ministarstva zdravlja.
Zaštitnik građana kontroliše GAK Narodni front nakon što je medicinska sestra uživo snimala porođaj
Foto: Pixabay
To je učinio nakon što je medicinska sestra na društvenim mrežama uživo prenosila porođaj u toj zdravstvenoj ustanovi.
Ombudsman je od "Narodnog fronta" zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima tog slučaja, kao i da li su preduzete aktivnosti kako bi se utvrdilo da li je medicinska sestra objavljivala snimke i pre prenošenja porođaja uživo, zbog čega je protiv nje pokrenut disciplinski postupak i udaljena sa rada, kao i da li su preduzete odgovarajuće mere i radnje koje poslodavcu stoje na raspolaganju.
Od Odeljenja za zdravstvenu inspekciju, Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti o svim činjenicama o tom slučaju, radnjama koje su u međuvremenu preduzete, a naročito da li su preduzeli mere za pokretanje prekršajnog postupka protiv medicinske sestre koja je objavljivala snimke iz operacione sale, na osnovu Zakona o pravima pacijenata usled povrede prava na privatnost i poverljivost.
  • R49

    28.04.2023 08:16
    Stroga kontrola
    Od pašalića je i do sada bila "velika" korist. Čisto gubljenje vremena.
  • Banderaš

    27.04.2023 22:39
    Kada želite da se nesto ne reši -pošaljete zastitnika gradjana,stara komunjarska fora sa takozvanim radnim grupama koje rešavaju probleme !!
    Tim radnicima u operacionim salama je neko odobrio da unose mobilne telefone u OP,jer to (naravno) nije dozvoljeno,i najstroze je zabranjeno.
    Zamislite hirurg seče grudni koš ili lobanju i zazvoni mobilni telefon !! Pa naravno da je najstroze zabranjen unos svih nepotrebnih predmeta,tj bilo kakvih stvari koje nemaju veze sa operativnim zahvatom.
    Neko je to odobrio,i sada zastitnik gradjana zeli da zastiti direktora bolnice od eventualnih posledica,time što će napisati izvestaj da je medicinska sestra samostalno delovala.
    Da sam ja na mestu te medicinske sestre,ja bi tužio bolnicu, šefa odelenja, direktora i državu Srbiju jer su svi oni svojim nečinjenjem napravili propuste, jer joj nisu jasno zabranili ili je nisu upozorili. Moraće i da je vrate na posao i da joj plate odtetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija