UNS traži da napadači na ekipe RTS i Prve budu najstrože kažnjeni

Udruženje novinara Srbije osudilo je napade na novinarske ekipe RTS i Prve televizije koji su se dogodili 1. maja u Beogradu i zatražilo da vinovnici budu najstrože kažnjeni.
UNS traži da napadači na ekipe RTS i Prve budu najstrože kažnjeni
Foto: 021.rs
Navedeno je da je tokom snimanja ankete za Beogradsku hroniku u Prvomajskoj ulici u Zemunu napadač prišao ekipi RTS, vređao ih i pretio, da niko od članova ekipe nije povređen i da je policija identifikovala i privela osumnjičenog tridesetčetvorogodišnjeg S.S. kome je određeno zadržavanje do 48 sati.
Članovi ekipe RTS naveli su u izjavi za UNS da ih je, dok su anketirali građane, muškarac glasno psovao i vređao i da su se, iako su se oni udaljili, uvrede pretvorile u pretnje fizičkim nasiljem.
"Potegao je pivsku flašu i zamahivao je ka nama. Pretio je da će nam porazbijati glave naočigled nekoliko desetina prisutnih građana, među kojima je bilo i dece", naveli su članovi ekipe RTS.
 
Napadač se, kako su rekli, domogao kamere koju je potom razbio, okrenuo se i otišao.
 
Ekipu Prve televizije, dok su snimali prilog na Adi Ciganliji, napao je muškarac koji je pokušao da kamermana ubode viljuškom.
 
Policija ga je uhapsila i određen mu je pritvor do 48 sati i uz krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja je priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Udruženje novinara Srbije ističe da su pretnje i napadi na novinare i medijske radnike neprihvatljivi i da se odgovorni za takva dela moraju najstrože kazniti.
  • Zd-ns

    03.05.2023 07:54
    Ni po babu, ni po stricevima
    E pa, da bi imali poverenja u UNS treba da se idredi prema svima isto a ne samo ako je RTS u pitanju Orva, N1 i Danas, sta to znaci a ako je u pitanju Pink-ova novinarka onda UNS cuti, Gordanu Uzelac mogu da pljuju ,samaraju i otimaju im kamere i to, ko to radi opozicija setite se nosanja motorne zage i uzasa. Naravno da treba takve sve incidente osuditi a ne prema pojedinim novinarima i televizijama. To je sramno, od strane UNS-a i to nije prvi put, neznam ko im je na celu ali taj treba da bude smenjen i neznam ko ga drzi na toj poziciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija