Grujičić: O brizi za dečaka koji je pucao u školi odlučivaće nadležne institucije

Ministarka zdravlja Danica Grujičić poručila je da će o daljoj zdravstvenoj brizi za dečaka koji je pucnjima usmrtio osmoro dece i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu odlučivati institucije.

Ona je na vanrednom obraćanju u Vladi Srbije rekla da je šestoro dece i njihova nastavnica trenutno u zdravstvenim ustanovama.

U toku su pojedine operacije i to nad nastavnicom koja je primljena s povredom karlice i ruku, a ona je u životnoj opasnosti. Ugrožen je i dečak primljen sa prostrelnom ranom u grudnom košu.

"Dva dečaka koja su smeštena u Tiršovoj, na svu sreću, imaju samo povrede donjih ekstremiteta, oni su stabilno i van životne opasnosti. Nažalost, treća devojčica je pretrpela prostrelnu povredu glave i ona je kritično. Urađeno je sve što je moglo, ali oštećenje je veliko i za njihov život se bore", kaže Grujičić.

U urgentnom centru je devojčica primljena sa povredom trbuha i povrede ruku, a stabilno je. Jedan dečak je primljen sa povredom noge i on je u operacionoj sali, a dečak prostreljen kroz grudni koš ima povredu vrata i kičme i trenutno je u najtežem stanju od svih u urgentnom centru. Operacija je u toku.
 
"Ja zaista izražavam u lično ime, u ime ministarstva zdravlja i cele Vlade iskreno saučešće porodicama koje su svoju decu izgubile. Sa 40 godina radnog staža u zdravstvu - a devedesetih godina smo se nagledali svakakvih povreda, ovo je možda moje najstrašnije iskustvo kao lekara i kao čoveka. Ostaje nam samo da poželimo da se ova deca oporave", navela je ministarka zdravlja.
 
Kako je dodala, Institut za mentalno zdravlje organizovaće telefonsku podršku svima koji osećaju potrebu da se jave i razgovaraju sa stručnjacima.
 
"Takođe, svako ko bude želeo da razgovara i lično biće primljen u Institutu", kaže Grujičić.

..

  • Duca

    03.05.2023 17:25
    REM
    Olivera Zekic, hoces li i dalje da spavas mirno? Jel "samo preko tebe mrtve" rijaliti i dalje traje? Srami se!
  • pajo patak

    03.05.2023 15:23
    ej dano dano dano
    pošteno si priznala da imaš 40 godina staža, znači sutra puna penzija i red i mir u minsitarstvu zdravlja.
  • Tuga

    03.05.2023 15:07
    Briga
    Sad ce da brinu?
    Gde ste bili od 1.razreda?
    Niste videli, cutali nema veze.
    Sklanjajte se i odgovornost podnesite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.