Danas novi protest: Traže se smene, oduzimanje frekvencija i ukidanje emisija

Protest "Srbija protiv nasilja", na koji je pozvao deo parlamentarne opozicije, održaće se danas ispred Skupštine Srbije po treći put.
Danas novi protest: Traže se smene, oduzimanje frekvencija i ukidanje emisija
Foto: Beta/AP

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, "širi mržnja, nasilje i strah", i traži se ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Na ranija dva protesta traženo je i zakazivanje sednice skupštine Srbije na temu bezbednosti, a sednica je počela u četvrtak.

Zahtevi su pročitani i na početku prethodna dva skupa ispred Skupštine Srbije.
 
Na prvom protestu, u ponedeljak 8. maja kolona s učesnicima protesta od skupštine se uputila do vlade, dok su na drugom protestu u petak, 12. maja učesnici otišli do mosta Gazela koji je, kao i auto-put do NIS-ove pumpe na Novom Beogradu, bio u dvočasovnoj blokadi.
 
Prema ranijim najavama organizatora, danas nije u planu blokada auto-puta.

Na protest pod sloganom "Srbija protiv nasilja" pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno-levog kluba, Moramo - Zajedno i Ujedinjeni, a protest je podržala i grupa Dveri, a naglašeno je da protest nije stranački.

  • Poskupela struja

    19.05.2023 16:35
    Svi na protest, OstAVka
    Vidim ovde se neki raspravljaju o BDP-u ? To me ne zanima, Vučić mi je poskupeo struju, nezaposlen sam, a povećao je plate u javnom sektoru, i time još napravio veću razliku između mene i njih. Svi na protest danas u Beograd, Vučić mora pasti, uništio nas je !!!
  • 313z

    19.05.2023 15:36
    @ Vlada
    Ne, nisam bot, ali znam na šta su sve nazadnjaci spremni. Smanjite doživljaj i ne donosite zaključke prebrzo.
  • Bot Detektor

    19.05.2023 13:23
    @Zvijanović
    Ooooo.... lepo, odlično!

    Znači sada i ovi drugi imaju botove!
    Ne znam samo da li su plaćeni ili su entuzijasti koji rade iz uverenja i veruju u idole.

    Brajane, ti li si ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija