"Državotvorna opozicija" vlastima: Podnesite ostavke, prelazna vlada do fer izbora

Opozicija, koja se naziva državotvornom, pozvala je vlasti da otkažu "kontramiting", najavljen za petak, 26. maj.
"Državotvorna opozicija" vlastima: Podnesite ostavke, prelazna vlada do fer izbora
Foto: 021.rs

Nova Demokratska stranka Srbije, Zavetnici, Srpski pokret Dveri i Pokret obnove Kraljevine Srbije, okupljeni u "državotvornu opoziciju", predložili su i da Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnesu ostavke, kako bi prelazna vlada obezbedila fer izbore na svim nivoima.

"Organizovanjem političkog skupa 26. maja u Beogradu aktuelna vlast, predvođena  Aleksandrom Vučićem, iskazuje veliku i neshvatljivu političku neodgovornost i nezrelost", navele su u zajedničkom saopšenju.  

Kako su ove stranke nevele, "nakon tragičnih događaja koja su zadesila našu zemlju, i u delikatnom geopolitičkom trenutku, svakako nije vreme za zaoštravanje i inače nesnosnih političkih podela, tenzija i socijalnih raslojavanja prisutnih u srpskom društvu", a "navedene podele koje su podignute do same ivice pucanja, najavljeni skup vlasti i način na koji se on organizuje, neminovno će pojačati".  
 
"Stoga odlučno pozivamo da se najavljeni skup otkaže i da se vladajuća većina, umesto organizovanja besmislenih kontra-mitinga na koje se ljudi dovode pod ucenama i prinudom, upita o sopstvenoj odgovornosti za katastrofalnu političku situaciju u zemlji i u srpskom društvu", piše u saopštenju.
 
Takođe je navedeno da "krah kosovske politike ove vlasti, konstantno gaženje osnovnih demokratskih principa, nasilje u javnoj sferi, najbrutalnije medijske kampanje režimskih medija i svakodnevno vređanje inteligencije građana Srbije i srpskog naroda u celini, moraju da stanu".  

"Zbog toga je danas svima jasno da je jedini izlaz iz ove duboke političke krize ostavka vlade i Vučića,  formiranje prelazne vlade koja bi obezbedila fer i poštene uslove za raspisivanje izbora na svim nivoima", poručila je "državotvorna opozicija".

  • Crni Grujo

    20.05.2023 22:48
    Zamolnica
    Ovima sa kraćim pamćenjem, što su nas ostavili nedavno gole guzice: "Pokrijte se ušima i nestanite u vidu lastinog repa"!!! I ono za vaše vladavine su bile naše pare, ali i silne fabrike, m..u v.m l......u!!! Ko od vas misli da ponovo dođe na vlast? Vi, što ste nas već po jednom ojadili ili ovi ,što ih gurate, jer će i vas obezbediti. Otkuda se nakotiste, lezilebovici???
  • B

    20.05.2023 19:16
    V
    Interesantna pojava u nasem srpskom narodu..Krene Vucic i Nikic da ruše ŽUTE zbog izdaje rasprodaje firmi ,,unistenju vojske,deportacije generala koji branili KiM od Nato pakta......I onda preko noci EU zastava Bler savjetnik,,KiM dobiva granicu predaje se SVE ....I sad krecu NOVI Srbi da glasove kupe i ok je PRICA sa.o me buni Obradovic i Đilas kad kod americkog ambasadora isli prosli put da ruse AV??.nekako nije srpski zar NE Obradovicu SRBINE?ps AV je svoje odradio ko Milo mu brat u Mo tenegro
  • Biboni

    20.05.2023 17:20
    Niko me nije zvao ni ucenjivao, idem na skup da dam podrsku predsedniku Aleksandru Vucicu. Jedini predsednik koji radi i gradi i voli Srbiju. A vi mrzitelji mozete samo da ga mrzite jer ima veliku podrsku naroda. Neka se vrati cenzus na 5%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija