SSP: Počela privatizacija EPS, 11 hidroelektrana preneto u zajedničku firmu sa mađarskom kompanijom

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić saopštio je da je "privatizacija EPS-a počela tajnim poslom kojim se 11 srpskih hidroelektrana prenosi u zajedničku firmu sa mađarskom MVM grupom".
SSP: Počela privatizacija EPS, 11 hidroelektrana preneto u zajedničku firmu sa mađarskom kompanijom
Foto: 021.rs

"Tajni dogovor, koji je, bez stručne i javne rasprave, u četvrtak bio na dnevnom redu Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije, obavezuje EPS da u zajedničko preduzeće unese 11 hidroelektrana, a da mađarska kompanija 'MVM grup' unese oko 600 miliona evra u gotovini, koliko Mađari procenjuju da je vrednost hidroelektrana, kako bi vlasnički ulozi bili identični", naveo je Nikezić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, "predloženo je i da mađarska kompanija preuzme upravljanje hidroelektranama iako nema iskustva u tome, jer od 2021. godine imaju jednu u Mađarskoj i dve u Rumuniji skromnog kapaciteta od 50MW".
"Iako su pre samo mesec dana svi predstavnici vlasti horski ponavljali da nema privatizacije EPS-a, sada je jasno da su upravo zbog privatizacije usvojili novi Statut, zato su izbacili odredbu kojom je bilo zabranjeno otuđenje vredne imovine i zato će na kraju o ovom štetnom predlogu odlučiti jedan glas, glas ministarke (rudarstva i energetike Dubravke) Đedović", rekao je Nikezić.
  • Davor

    24.05.2023 01:03
    Diznilend
    Voliš Šilju i Miki Mausa ? Daj struju :)
  • Бор Боранин

    23.05.2023 09:37
    EPS MENJA STATUS I JOŠ
    EPS postaje akcionarsko društvo u vlasništvu države, a šta će zatim da se dešava znaju oni koji vode državu, a ostali 4,5 mogu da nagađaju i pogađaju. Pretpostavka je da neće biti dobro. Vrednost EPS-u , za deset godina, je pala za četiri puta (sa 14,1 milijarde evra 2012. godine na 3,1 milijardu evra 2023. godine). Ako je počela „privatizacija“ ili čerupanje EPS, kako se navodi da 11 naših HE prenose u zajedničku firmu sa mađarskom „MVM Group“, a Mađari unose šesto miliona evra u gotovini. Vlasti poklanjaju dobar deo EPS Mađarima. Je li ovo normalno? Da, normalno je kada je rukovodio pečenjar Grčić i nadmena ministarka prof. dr Zorana Mihajlović, najbolji kadtrovi SNS i ΛV. Oni su progresivno radili na uništenju nekada najačeg javnog preduzeća EPS ili posredno zanimali se republičke vlasti na čelu sa ΛV da ga kupe ili prodaju nekom svom tajkunu. Srbijo zemljo, neće tvoji mučenički građani imati najjeftiniju struju kako godinama tvrdi naš gazda ΛV. Bistar, nema šta?
  • Vukašin Đorđević

    22.05.2023 10:04
    Za veleizdaju nijedna kazna nije dovoljno pravedna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija