Brnabić: Neće biti prelazne vlade

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne beži od političke odgovornosti, a to je ostavka cele Vlade ili da se ide na izbore ili da se da mandat nekom drugom.
Kako je istakla Brnabić, nema razloga za prelaznu vladu.
"Ostavka samo (ministra unutrašnjih poslova) Bratislava Gašića neće se desiti", rekla je Brnabić.
Brnabić je rekla i da ukidanje rijaliti programa i sastav Saveta REM-a nisu u nadležnosti izvršne vlasti.
 
"Meni po samoj svojoj formi rijaliti programi nisu normalni, po formi su nezdravi. Ja sam generalno protiv rijalitija, ali ja kao predsednica Vlade ne utičem na to, ne utičem na uređivačku politiku medija, niti na to ko sedi u REM", navela je Brnabić.
 
Kako je rekla, predsednik Srbije naveo je da je otvoren za razgovore i da oni koji žele mogu da pokrenu procedure, da se razgovara o onome što predstavnici opozicije žele i da vidimo "šta možemo da uradimo da povećamo bezbednost".
 
"Čula sam da je jedan rijaliti već ukinut, ali neki drugi nisu i nema naznaka o tome. Eto toliko o dvostrukim standardima. Sem troje, četvoro poslanika, od predstavnika opozicije nisam čula ni jednu jedinu reč o merama koje moramo da donesemo da bismo povećali osećaj bezbednosti kod građana", navela je Brnabić odgovarajući na pitanje o ispunjenju zahteva protesta "Srbija protiv nasilja".
Ona je rekla i da se na tom protestu moglo čuti vređanje učesnika skupa SNS, na koji su došli "simpatizeri i predstavnici stranke, ali i mnogi drugi, da podrže jedinstvenu Srbiju, gde ne postoje građani prvog i drugog reda".
 
"To je bila Srbija nade i nijednu lošu reč niste čuli za ove druge", kazala je Brnabić. 
  • pera nevera

    29.05.2023 17:14
    Da ova država ima republičkog tužioca,vojsku i policiju, trebala bi da uhapsi ceo državni vrh.
  • Voja

    29.05.2023 17:10
    Ma nece uskoro biti ni ove vlade.Sta vas briga,ceka vas besplatan smestaj i hrana.
  • Milovan

    29.05.2023 14:04
    Toliko POBEDILI Rusi i toliko nadmocni...da ceo Novi Sad je PUN RUSA,sve same patriote...setaju se Novom Sadom kao da su u Moskvi???? Svi zivi pobegli iz Rusije, a mi Srbi i dalje ljubimo te Ruske bulje?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.