Policijski sindikat: Vučiću, po Ustavu nemate pravo da "ne date" Gašića

Novi policijsko-sindikalni savez poručio je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da po Ustavu nema pravo da javno štiti ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.
U saopštenju su naveli da građani Srbije sa punim pravom traže Gašićevu ostavku.
Iz saveza poručuju da su masovna ubistva signal da su ozbiljno zakazale bezbednosne strukture, prvenstveno policija kao stub unutrašnje bezbednosti građana, odnosno da je policija politizovana i ne radi za građane, već je u službi interesa jedne političke partije i Vučića lično.
"Gospodine predsedniče, građani Srbije traže da im kažete, u kom svojstvu i kojoj poziciji Vi javno govorite da ne date Gašića kao ministra policije? Da li ste svesni da Vaša ni Ustavna, a ni zakonska ovlašćenja ni u kom slučaju ne daju Vam za pravo da javno govorite da ne date Gašića? Da li ste svesni da činite još jedno krivično delo, a to je trgovina uticajem, pored standardnih, zloupotrebe položaja i zloupotrebe poverenja građana", navedeno je u otvorenom pismu novog policijsko-sindikalnog saveza.
  • Imre

    04.06.2023 13:21
    @ Picuka
    Ne vidim nikakvu zakonsku vezu izmedju policijskog sindikata i slobodnih gradjana.Ako taj sindikat ima podrsku u svojoj organizaciji,tada se podnosi tuzba protiv prekrsioca ustava tj. Predsednika Srbije.
  • Imreu

    04.06.2023 13:15
    Sindikalisti ako su oslusnuli stav unutar policije,tada mogu da iznesu taj stav.Ako je to samo njihovo misljenje,tada nema neku preporuku za dalje delanje tuzilastva.
  • Žića

    01.06.2023 15:51
    Ustav Stbije
    "A i vi se uhvatili Zakona, kao pijan plota" J. B. Tito.
    Kako ono beše :
    "I posle Tita - titooo..."...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija