Prosvetari odložili protest planiran za sutra, pozvali radnike na skup "Srbija protiv nasilja"

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) saopštio je danas, da zbog ponašanja Vlade i pretnji desničara, otkazuje protest najavljen za petak, 2. jun.
Prosvetari odložili protest planiran za sutra, pozvali radnike na skup "Srbija protiv nasilja"
Foto: Pixabay
Ovaj sindikat je pozvao radnike da se pridruže građanskom protestu protiv nasilja u subotu, 3. juna.
"Razlog pomeranja protesta je ponašanje Vlade, odnosno imenovanje Đorđa Milićevića za vršioca dužnosti ministra prosvete", kažu u sindikatu.
Dodaju i da je jedan od razloga i "pretnje desničarskih ekstremista koji su za 2. jun najavili svoje 'akcije' na beogradskim ulicama.
 
"Imenovanje Milićevića za v.d. ministra je nasilje nad prosvetom" 
 
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije ocenio je danas da je imenovanje doskorašnjeg ministra bez portfelja Đorđa Milićevića za vršioca dužnosti ministra prosvete "nasilje nad prosvetom i šamar svima koji se zalažu za reforme u društvu".
 
"Đorđe Milićević nema nikakvih dodirnih tačaka sa školstvom, a izraziti je primer aparatčika kojem je poslušnost partiji i lojalnost režimu osnovna životna karakteristika", navodi se u saopštenju tog sindikata.
 
Naglašava se da prosveta u Srbiji prolazi kroz "najveću agoniju" i potrebne su joj konkretne promene, a aktuelna Vlada Srbije "nastavlja da povlači poteze kojima želi da zacementira postojeći sistem".
 
Postavljenje Milićevića na čelo resora prosvete, kako su dodali u saopštenju, jedan je od najočiglednijih primera takvog ponašanja.
  • LiLu

    01.06.2023 11:10
    Konacno
    Fala bogu da ste se setili. I gde je sad sindikat zaposleinih u Posti, oni su strajkovali, i poljoprivrednici, i rudari, svi u setnju u subotu!!! Ajmo ljudi, da nam svane vec jednom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija