Gašić: Hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka sinonimi za srpsku policiju

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas da će policija nastaviti da bude temelj sigurnosti i bezbednosti i garant zaštite svakog građanina Srbije.
Gašić: Hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka sinonimi za srpsku policiju
Foto: 021.rs
Čestitajući svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Dan Ministarstva i Dan policije, Gašić je istakao da su hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka sinonimi za srpsku policiju.
"Profesionalizam, znanje i jačina su njihova odličja koja kroz istoriju nose. Snaga i najveća vrednost Ministarstva unutrašnjih poslova je čovek", objavio je Gašić na Instagramu. 
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije - 4. jun biće obeležen danas nizom manifestacija čiji je cilj da se građanima predstave rezultati i uslovi rada policajaca.
 
Na Kalemegdanu je planiran taktičko-tehnički zbor s prikazom veština, opreme i vozila, a kako je saopštio MUP, program je prilagođen deci kako bi se u druženju sa policajcima i kroz igru upoznala sa njihovim radom.
 
U znak sećanja na policajce koji su poginuli na zadatku, u Palati Srbija biće položen venac ispred memorijalnog zida.
 
U Palati Srbija biće predstavljen novi Komandno-operativni centar MUP-a i dodeljena priznanja najuspešnijima, a večeras će biti održana i svečana akademija.
 
U Novom Sadu će na Trgu slobode od 11 časova biti organizovana izložba policijske opreme, radionice za decu i druženje s vatrogascima.
 
Dan MUP-a i Dan policije ustanovljeni su u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija imala odlučujuću ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme i narednog dana, za vreme turskog bombardovanja Beograda.
  • Radmila

    04.06.2023 11:34
    Idi begaj
    Kada vidim policiju na ulici okrecem glavu na drugu stranu. Znam da tamo ima ljudi koji bi voleli da rade svoj posao posteno i kako dolikuje policiji, ali svima je jasno da vecina nikada ne bi mogla da nosi tu uniformu da imamo normalnu drzavu. Mislim da je stanje jos gore medju sudijama i tuziocima. Svaki put kada radikali zinu o postenju i hrabrosti drzavnih cinovnika treba im pomenuti Savamalu, Stambolica, Ivanovica, Djindjica, Staniku Gligorijevic, Cvijana, ubijene i napadnute novinare, Belivuka i ekipu, policajce koji u slobodno i sluzbeno vreme cuvaju kriminalce, Jovanjicu...
  • ARMAGEDON

    04.06.2023 11:25
    KAKVA BEZDUŠNOST
    Od helikoptera do Mladenovca
  • misko

    04.06.2023 09:47
    ovo se hitno mora promeniti
    ukidanjem srednje policijske skole u SR. Kamenici, od policije nije ostalo ni ,,P,, priomaju se poslusnici i lica sa kriminalnim dosijeima, koji suruju sa kriminalcima na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.