Petković o hapšenju Milenkovića: Situacija na severu Kosova najteža do sada, on nije kriminalac

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je posle hapšenja Miluna Milenkovića u Kosovskoj Mitrovici da je situacija na severu Kosova "gotovo najteža do sada".
Optužio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da "na sve načine želi da ispovocira sukobe i rat".
Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je uhapšeni Milenković "istaknuti borac za srpske nacionalne interese i prava Srba na severu Kosova i Metohije".
"Milun Milenković Lune je uhapšen po ličnom nalogu Aljbina Kurtija i to u frizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam blindiranih vozila kosovske policije. Tokom hapšenja Kurti je napravio opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici, pripadnici ROSU policije su bacali suzavac na ljude na ulicama, nišanili sa dugim cevima slučajne prolaznike", kazao je Petković.
 
Odbacio je navode prištinskih zvaničnika da je Milenković "kriminalac".
 
"Umesto da oslobodi Radoša i Dušana, Kurti hapsi još jednog Srbina. Lune nema nikakav kriminalni dosije. Ima brojne medalje koje je osvajao kao istaknuti sportista i trener kikboks kluba Kosovska Mitrovica. Nema dokaza ni Nova.rs koja govori da je priveden 'organizator' napada na pripadnike Kfor", rekao je Petković.
 
On je optužio Kurtija da "dovodi i dovlači" nove snage ROSU na sever Kosova i Metohije i dodao da je zbog novonastale situacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom dana "više puta" razgovarao sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom i međunarodnim zvaničnicima kako bi "izvršili pritisak" na kosovskog premijera i "urazumili ga da stane sa nasilnim akcijama protiv Srba".
 
"Mi ćemo kao odgovorna strana učiniti sve da sačuvamo mir, to je preko potrebno Srbima i severno i južno od Ibra", kazao je Petković.
 
Pozvao je Kfor da "ukloni" snage ROSU sa severa Kosova i Metohije.
"To su okupatori koji napadaju goloruki srpski narod na severu Kosova i Metohije. Dok su oni prisutni, neće biti mira na severu Kosova i Metohije", rekao je Petković.
 
Najavio je da će sutra u Beograd doći komandant Kfor Anželo Ristući i da će o situaciji na severu Kosova i Metohije razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milanom Mojsilovićem.
  • Zeljko

    14.06.2023 08:18
    Mozda nije kriminalac
    Ali ako je napadao nekoga iz sastava KFOR, sprecavao ga da obavlja duznost mora da odgovara. Drugo pitanje je sto bi mi da odgovara nama-tj da ne odgovara ili da odgovara vlastima tzv Kosova-gde ce sigurno odgovarati. Kako stoje stvari odgovarace njima....
  • 696

    13.06.2023 18:34
    Još cirkusa
    Kad počinje zasedanje saveta za nacionalnu bezbednost? Vrdalama neće propustiti ovu priliku.
  • ja

    13.06.2023 18:26
    vi kriminalizujete svakog koga se i sve cega se dotaknete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija