FOTO: Širom Srbije evakuisano 75 osoba, među njima i deca

Evakuisano je ukupno 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Srbije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Trenutno su na snazi vanredne situacije u 37 opština i gradova, a pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu.
Na području Sokobanje je evakuisano 25 osoba iz mesta Jabukar i Čair, dok je u naselju Palilule u Kragujevcu evakuisano 14 osoba, od čega je jedno dete.
U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dve osobe su izvučene iz poplavljenog automobila u Velikoj Vrbnici kod Kruševca, a četiri osobe su evakuisane iz mesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva.
 
Takođe, u selu Tulare kod Prokuplja evakuisane su tri osobe, a u mestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba.
 
 
Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.
 
Od 26. maja, kada su počele obilnije padavine na teritoriji Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1.300 vatrogasaca-spasilaca, sa 642 vozila i 632 pumpe i 55 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa 17 vozila i 22 čamca.
  • usput

    16.06.2023 11:17
    komentar
    A stadioni niču li niču , a dugovi Partizana i Zvezde Budžetu tj.,Narodu Srbije rastu li rastu , štete od poplava rastu li rastu a o regulisanju vodo tokova po Srbiji ni reči......
  • Realista

    16.06.2023 09:54
    ugao
    "...jeftinije je da saniramo nego da sprečimo." - jedan propali panker, danas stranačka podguzna muva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.