RTS: Ispitaćemo navode da li jе "Šarenica" prodavana Turističkoj organizaciji Srbije

RTS saopštila je da će ispitati navode da li je privatna produkcijska kuća "Atena", koja je u vlasništvu doskorašnje urednice RTS-ove emisije "Šarenica" Anete Ivanović, prodavala te emisije TOS-u.
RTS: Ispitaćemo navode da li jе "Šarenica" prodavana Turističkoj organizaciji Srbije
Foto: 021.rs
"Ukoliko se utvrdi da je neovlašćeno korišćen i prodavan materijal RTS-a i da je Aneta Ivanović zloupotrebila poziciju urednice emisije 'Šarenica', bićemo prinuđeni da preduzmemo odgovarajuće pravne mere i pokrenemo sudske postupke", navodi se u saopštenju.
Povodom informacije koju je objavio portal "Pištaljka", da je "Atena" imala ugovore o saradnji sa TOS-om i da u tim ugovorima stoji da je ona i njena produkcijska kuća proizvodila priloge o turizmu koji su emitovani u "Šarenici", RTS navodi da oni godinama sarađuju sa tom organizacijom i da imaju dugogodišnje ugovore o emitovanju reklamnog materijala.
"Zato nije jasno zbog čega bi Turistička organizacija Srbije pored već postojećih marketinških ugovora sa RTS-om, sklapala dodatne ugovore sa nečijom spoljnom produkcijom koja nema taj vid saradnje sa Javnim servisom", dodaje se u saopštenju.
 
Dodali su da je Aneta Ivanović od 2018. godine bila angažovana kao urednica emisije "Šarenica" i za tu uslugu je RTS njenoj produkcijskoj kući mesečno uplaćivao 150.000 dinara.
 
"'Atena' produkcija nikada nije uradila ni jedan prilog za emisiju 'Šarenica', niti je RTS sa njom imao takvu vrstu ugovora i taj vid saradnje", navodi se u saopštenju RTS-a.
Portal Pištaljka je ranije danas objavio da je "Atena", zbog uređivanja emisije "Šarenica", obezbedila petogodišnji ugovor sa Turističkom organizacijom Srbije vredan devet i po miliona dinara.
 
"Tako su produkcija 'Atena' i njena vlasnica Aneta Ivanović postali posrednik između državne televizije i državne turističke organizacije pa su prilozi koje su novinari RTS-a pravili za 'Šarenicu' preprodavani TOS-u zajedno sa autorskim pravima, a sve to bez znanja samih autora", naveo je taj portal.

Teme

RTS
  • Sale

    20.06.2023 09:21
    Javna tajna da se emisija ,,prodavala,,! Ako želite da se emisija snima u vašem gradu platite! Cifre su od 10.000 evra pa na više... Tako to radi javni servis! Vaše pravo da platite za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija