Devojčica koju je otac držao zatočenu u stanu u Mirijevu dobila hraniteljsku porodicu

Osmogodišnja devojčica koju je otac držao zatočenu u stanu u beogradskom naselju Mirijevo smeštena je u hraniteljsku porodicu, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
Devojčica koju je otac držao zatočenu u stanu u Mirijevu dobila hraniteljsku porodicu
Foto: Pixabay (ilustracija)
U saopštenju se navodi da će odeljenje Gradskog centra za socijalni rad Beograd, u saradnji s hraniteljskom porodicom, preduzimati mere iz svoje nadležnosti u pogledu zaštite devojčice koju su roditelji teško zanemarivali.
Devojčica je prethodno bila u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Beogradu.
Ona je početkom godine nađena u stanu u beogradskom naselju Mirijevo, tek pošto je njenog oca bivša devojka prijavila zbog pretnji i zlostavljanja.
 
Devojčica je bila u lošem stanju i neuhranjena, s vidljivim posledicama zanemarivanja, od čega se oporavljala u Dečijoj bolnici u Tiršovoj.
 
Podsetimo, policija je uhapsila njenog oca U. P. (37).
 
Ovaj slučaj pokrenuo je brojna pitanja, a glavno je kako je devojčica bila nevidljiva za sistem, pošto nije pohađala ni predškolsko, niti je išla u osnovnu školu.
  • М.

    19.06.2023 19:16
    Сваком Бог да дете... Сирото малено биће... Надам се да ће бити боље среће у будућности.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija