VIDEO Čović terao žandarmeriju iz hale, polemika u Skupštini: "Ko je moćniji, on ili Vučić?"

Tokom sednice Skupštine Srbije povela se polemika o još jednom događaju sa košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana.
VIDEO Čović terao žandarmeriju iz hale, polemika u Skupštini: "Ko je moćniji, on ili Vučić?"
Foto: 021.rs

Osim toga što je direktor Telekoma D. M. divljao u prvom redu dvorane "Aleksandar Nikolić", zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava, na društvenim mrežama pojavio se još jedan detalj - snimak na kojem se vidi kako predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović tera žandarmeriju iz hale.

Snimak je na društvenim mrežama podelio i poslanik iz redova Narodne stranke Miroslav Aleksić, navodeći u objavi na Tviteru da "nikada policajci nisu bili više ponižavani". 

Kako je naveo, o tom slučaju će upitati i ministra unutrašnjih poslova Bratisalva Gašića, što je i učinio na današnjoj sednici Skupštine Srbije.
 
 
Aleksić je upitao Gašića na koji način vodi računa o policiji kada Čović može da se obračunava sa žandarmerijom i da za to ne snosi posledice. 
 
 
"Je l' to važi isto za ove žandarme koje je postrojavao Nebojša Čović i koji ih je izbacivao iz hale. Ja sad ne znam, je l' moćniji on ili vi? On ili predsednik države? Treba da se stidite vi kao ministar. Da dozvolite da neki čovek, civil, ko god bio, izbacuje policajce napolje? I to unoseći im se u lice i govoreći im ko zna šta. Tako branite vašu policiju? Jeste li podneli prijavu protiv Čovića? Jeste li ga pitali šta to radi? Jeste li poslali nekog da ga privede? Ne, niste. Policajci spustili glave i izašli napolje, toliko o tome koliko brinete o policiji", kazao je Aleksić.
Umesto odgovora o prijavi, Gašić je rekao da će uvek biti na strani policiji i da ne Aleksić ne mora da se brine.
 
"Naravno da Čović nije jači, ni od predsednika, ni od mene. Neću dozvoliti da se niko iživljava nad pripadnicima MUP-a. Sve će biti po zakonu, ne morate ništa da brinete", dodao je ministar unutrašnjih poslova čija se ostavka zahteva na protestima "Srbija protiv nasilja".
 
Zbog dešavanja na ovoj utakmici KK Crvena zvezda je kažnjen pražnjenjem dela sedišta i sa 25.000 evra. 
  • Mosquito

    21.06.2023 18:28
    Izgleda da su STUBOVI SRPSTVA napadnuti od crva,....
  • xqt

    21.06.2023 17:44
    Postoji mogućnost
    Treba utvrditi da li je vođa dao odobrenje čoviću da divlja. Ako je to slučaj, onda je sve u redu.
  • Bbb

    21.06.2023 17:12
    Www
    Vucicu obrati se narodu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija