Imenovani novi urednici RTS-a: Olivera Kovačević više nije urednica zabavnog programa

Upravni odbor Radio-televizije Srbije imenovao je glavne i odgovorne urednike RTS-a.
 Imenovani novi urednici RTS-a: Olivera Kovačević više nije urednica zabavnog programa
Foto: Pixabay
Na mesto glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetničkog programa imenovan je pisac Vladimir Kecmanović.
Kecmanović je objavio romane "Sadržaj šupljine", "Poslednja šansa", "Feliks", "Top je bio vreo", "Sibir", "Osama", u četiri ruke sa Dejanom Stojiljkovićem napisao je "Kainov ožiljak" i "Nemanjiće", a sa istoričarem Predragom Markovićem knjigu "Tito, pogovor". Ima više zbirki kratkih priča, jedan je od autora scenarija za TV serije "Senke nad Balkanom" i "Žigosani".
Kecmanovićeva dela doživela su i filmske, TV i pozorišne adaptacije, a nije se libio da svojevremeno javno kritikuje filmsku verziju svog romana "Top je bio vreo" u režiji Slobodana Skerlića. Za ovu knjigu, oko koje se digla velika prašina, najpre je dobio stipendiju "Borislav Pekić", a potom nagradu "Meša Selimović", ali i etiketu "četničkog pisca" od svog zemljaka iz Sarajeva Abdulaha Sidrana.
 
Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa je Sandra Perović, novinarka RTS-a. Više od dve decenije stalni je gost na tri najznačajnija svetska filmska festivala, u Kanu, Veneciji i Berlinu, sa kojih izveštava i radi intervjue sa zvezdama sedme umetnosti.
 
Podsećamo, tu funkciju do sada je obavljala Olivera Kovačević.
 
Na mesto vršioca dužnosti urednika Obrazovno-naučnog programa izabrana je Vesna Pavliček, urednica porodičnog magazina "Sve boje života" koji se već dugi niz godina emituje na RTS-u.
  • Песникиња Перса

    01.07.2023 10:04
    Да је жив чика Јова Змај био би он уредник РтС ,Вук Караџић министар просвете ,Доситеј Обрадовић премијер ,Јернеј Копитар претседник државе али нису имадоше само звање учени људи
  • Nikola

    01.07.2023 09:14
    Nisam znao da RTS ima naučno-obrazovni program!
    Kad se emituje taj program i koje su to emisije? Sram vas bilo, RTS srozan na najniže grane!
  • A3

    01.07.2023 07:29
    Već viđeno
    Promene u cilju da sve ostane isto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.