Revizor o RTS-u: Sumnja u ispravnost celokupnih izveštaja, uočene nepravilnosti

Revizorska kuća Auditor, koja je radila reviziju poslovanja RTS-a, saopštila je da su u revizijskom uzorku uočene nepravilnosti.
Revizor o RTS-u: Sumnja u ispravnost celokupnih izveštaja, uočene nepravilnosti
Foto: 021.rs
One "po definiciji unose sumnju u ceo skup, odnosno celokupne finansijske izveštaje".
Kako je preneo portal Pištaljka, revizorska kuća je time odgovorila na pitanje jesu li, posmatrano sa ekonomsko-finansijskog i formalno-pravnog aspekta, finansijski izveštaji RTS-a za 2022. sačinjeni na osnovu dokumenata koji su sastavljeni u skladu sa zakonskim propisima i odlukama organa RTS-a.
"Pri tome, davanjem 'uzdržavajućeg' mišljenja, revizor ni eksplicitno ni implicitno nije rekao da su aranžmani sa firmama Dajrekt medija i Medija pul, posmatrano sa ekonomskog aspekta, bili štetni po RTS. Ekonomska (ne)opravdanost odluka organa RTS-a u odnosu na pomenute aranžmane, nije ni bila u delokrugu zadatka revizora", navodi se u saopštenju poslatom portalu Pištaljka.
Opširnije čitajte na sajtu Pištaljke.
 

Teme

RTS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija