Jako nevreme pogodilo Čačak, Užice i Priboj, ulice i imanja pod vodom, deo nema struje

Jako nevreme praćeno pljuskom, grmljavinom i vetrom zahvatilo je Čačak i okolinu danas oko 17 sati, pojedine ulice su potpuno poplavljene, a šahtovi su počeli da se izlivaju.
Jaka kiša pala je i u Užicu i Priboju, ostavivši u tim gradovima raskrsnice pod vodom.
 
Jaka kiša koja je u popodnevnim satima zahvatila Užice i okolinu dovela je do izlivanja Volujačkog potoka, a pod vodom su bile saobraćajnice, prilazi nekim objektima i poljoprivredna imanja.
 
Načelnik gradske uprave za vanredne situacije Zoran Militarov potvrdio je da je palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, a problem je nastao zbog začepljenih odvoda i izlivanja potoka.
 
Nevreme je trajalo oko sat vremena, na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice, predstavnici gradske vlasti, komunalne inspekcije i JKP "Vodovod" i radi se na ispumpavanju vode iz objekata u koje je ušla voda.
Vetar je u selima oko Čačka skoro odneo plastenike, pa su poljoprivrednici zabrinuti za voćarske i povrtarske kulture, koje su stigle za berbu, prenosi nova.rs.
Nezapamćene probleme u Užicu zadao je Koštički potok koji se izlio posle jake kiše koja pada više od dva sata. Kako pretpostavljaju žitelji ovog dela Užica, na potezu potoka koji je zacevljen došlo je do začepljenja i izlivanja vode koju potok nije mogao da primi. U poplavljenim objektima pričinjena je i znatna materijalna šteta, piše Blic.
 
Usled obilnih padavina iz korita izlio se Volujački potok, pritoka Đetinje, koji je za kratko vreme postao prava neobuzdana reka. Voda se razlila po imanjima, putevima, a po svedočenjima nekih meštana ušla je i u njihova dvorišta i objekte.
 
Poplavljeno je i veliko poobalje u blizini kog se gradi kamp za radnike iz Kine koji će biti angažovani na izgradnji obilaznice oko Užica i tunela ispod Kadinjače.
 
Jako nevreme izazvalo je probleme i u Priboju.
 
RHMZ upozorio na pljuskove i grmljavinu
 
U naredna dva sata se, uz promenljivu oblačnost, očekuju pljuskovi i grmljavine na zapadu i jugozapadu zemlje, a kratkotrajna kiša tek ponegde na severozapadu Bačke, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).
 
"U naredna dva sata u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu pljuskovi sa grmljavinom, koji će lokalno biti intenzivni uz pojavu sugradice i grada. U zapadnoj i centralnoj Srbiji ponegde kiša slabog do umerenog intenziteta. U ostalim krajevima suvo", navodi se u saopštenju.
  • Milorad

    05.07.2023 08:20
    Skupština
    Gašić toliko hvalio lepote Čačka, a o zaštiti od bujičnih voda nek se brinu građani.
  • Fuj49

    05.07.2023 07:23
    Apsolutno nesposobni
    Zahvaljujući sekti dobili smo i Čačak na vodi, a u pripremi su Užice i Priboj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.