Bebac: Životi dece ne smeju biti predmet nasilnih i neprimerenih političkih razmirica u Skupštini

Portal Bebac pozvao je poslanike u Skupštini Srbije da prestanu sa "promocijom nasilja" u parlamentu i dodao da životi dece ne smeju biti predmet nasilnih i neprimerenih političkih razmirica.
Bebac: Životi dece ne smeju biti predmet nasilnih i neprimerenih političkih razmirica u Skupštini
Foto: 021.rs
"Nakon ogromnih tragedija koje su zadesile Srbiju i u kojoj su život izgubila deca vaša je obaveza i vaša odgovornost da nasilju stanete na put. Od vas očekujemo minimum empatije, odgovorno ponašanje i da - ako ne možete ništa pametnije - barem svojim primerom pokažete da svi zajedno možemo i moramo bolje", naveo je ovaj portal.
Ocenili su da roditelji "strepe" od početka nove školske godine i očekuju sistemska rešenja koja će ih "umiriti" i učiniti da se osećaju "barem malo sigurnije" kada šalju decu u školu.
"Umesto konkretnih rešenja gledamo vas kako vređate, ponižavate, diskriminišete jedni druge, optužujete, delite se, ne više samo u odnosu na stranačku pripadnost, već i na one koji imaju decu i na one koji nemaju. Nas ne zanima ko je u Skupštini roditelj i ko koliko dece ima. Nas zanima kako ćete učiniti da se svako dete živo vrati iz škole. Zahtevamo od vas da sva naša deca budu bezbedna dok borave u svojim školama i vrtićima", poručili su sa portala Bebac.
 
Poslali su poruku poslanicima da se "dozovu pameti".
 
"Nisu nama problem rijaliti programi koliko je velik problem taj što nam je rijaliti ušao u Skupštinu i na mnoga druga važna mesta na kojima se odlučuje o sudbini i životu svih nas. Gospodo narodni poslanici, podsećamo vas na to da je skupština vaše radno mesto. Vi ste tu u naše ime. Mi, građani Srbije vas plaćamo da radite za nas i u najboljem interesu svih nas", navodi se u saoptšenju.
  • Mira

    06.07.2023 23:12
    Ako
    Ako smene Martinovića, onda neka smene pre njega celu opoziciju koja bruka srpski narod i srpsku državu evo već koliko meseci... Lakrdijaši tobožnja elita...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.