OŠ "Vladislav Ribnikar" dobila novu direktorku: Za v.d. imenovana učiteljica iz druge škole

Anđela Petrović imenovana je za v.d. direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar".
OŠ "Vladislav Ribnikar" dobila novu direktorku: Za v.d. imenovana učiteljica iz druge škole
Foto: FoNet
Petrović, koja je profesor razredne nastave, stupa na ovu funkciju od sutra, pa do izbora novog direktora, a najduže šest meseci, prenosi N1.
Podsetimo, pre sedam dana školski odbor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je smenjen, a postavljen je privremeni organ upravljanja od pet članova.
Pre masovnog ubistva u ovoj školi direktorka škole bila je Snežana Knežević, koja je u trenutku tragedije bila u petom mandatu.
 
U sredu 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osam učenika i portir, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni. U međuvremenu je, od posledica ranjavanja, preminula još jedna učenica.
 
Zbog pucnjave je uhapšen dečak od 13 godina, učenik te škole, koji je priznao da je počinio masovno ubistvo.
 
Vanredni nadzor inspekcija je započela 22. maja, a već 29. maja prosvetni vrh je saopštio da je taj nadzor završen i da je predloženo da se direktorka škole Snežana Knežević, koja "Ribnikarom" rukovodi od 2005. godine, razreši dužnosti, kao i školski odbor koji upravlja školom.
  • Milonero

    06.07.2023 18:41
    Prvi uslov
    Verovatno je nova v.d. podobna.
  • A

    06.07.2023 16:27
    A
    El ima člansku kartu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.