Otklonjen kvar na novom terminalu beogradskog aerodroma: Normalizacija letova tokom večeri

Kvar na rendgenu za prtljag na Aerodromu "Nikola Tesla", zbog kog danas kasne letovi Er Srbije, otklonjen je i očekuje se da red poletanja i sletanja bude normalizovan u večernjim satima.
Otklonjen kvar na novom terminalu beogradskog aerodroma: Normalizacija letova tokom večeri
Foto: 021.rs
Zbog sporijeg utovara prtljaga, usled kvara rendgena, na 18 letova je došlo do kašnjenja, rekao je za RTS direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.
Kvar je otklonjen oko 11 časova, ali će se, kako je naveo, svakako odraziti i na ostale letove u toku dana jer avioni koji kasne pri poletanju posle moraju i da se vrate u Beograd da bi se realizovali drugi letovi.
Zbog nastale situacije, putnici su sa novog terminala prebačeni na stari Terminal 1, a u Er Srbiji očekuju da će se u večernjim satima vratiti na svoj terminal, kada očekuju i stabilizaciju u redu vožnje.
 
Naveo je da postoji problem i na letu za i iz Katanije, sa Sicilije, jer je tamošnji aerodrom zatvoren zbog požara.
 
"Imamo i jednu grupu koja putuje na Kataniju. Pokušavamo da preusmerimo let na aerodrom u Palermu, ali je on 'nategnut'", rekao je Rupić i dodao da su u stalnom kontaktu sa agencijama.
 
Problemi sa utovarom prtljaga postoje i na aerodromu u Larnaki na Kipru, zbog nenajavljenog štrajka. 
  • Nemanja

    17.07.2023 18:38
    Jel kasni rengen i za neke druge prevoznike ili samo ovaj nas?
  • Mile

    17.07.2023 15:47
    Sitnicarenje
    Nisu spremni da kupe jos jedan rentgen, cena takvog uredjaja je mizerna u odnosu na profit koji se ostvaruje na aerodromu.
  • Realista

    17.07.2023 13:58
    Tamo neki razlozi...
    Uskoro će im ponestati izgovora - da ne zaborave i nivo reke Nil, kao i trgovci naftom u srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija