Najtopliji u 13h bili Beograd, Ćuprija, Zaječar, Smederevska Palanka i Banatski Karlovac

Beograd, Ćuprija, Zaječar, Smederevska Palanka i Banatski Karlovac najtopliji su gradovi u Srbiji, gde je živa na termometru u 13 časova pokazala 36 stepeni Celzijusa.
Najtopliji u 13h bili Beograd, Ćuprija, Zaječar, Smederevska Palanka i Banatski Karlovac
Foto: Pixabay
Slede, Niš, Palić, Sombor, Kikinda, Novi Sad, Zrenjanin, Loznica, Valjevo, Kragujevac, Sremska Mitrovica, Negotin i Kuršumlija sa 35, dok je u Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Dimitrovgradu izmereno 34 stepena Celzijusa, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).
Za stepen manje je u Vranju, dok se živa u termometru na Sjenici i na Zlatiboru podigla do 30 podeljka Celzijusove skale.
Prema podacima RHMZ-a, najniža temperetura je na Kopaoniku gde je izmereno 24 stepeni Celzijusa.
 
U Srbiji je do 19. jula na snazi upozorenje RHMZ-a na visoke temperature. U celoj Srbiji danas je na snazi crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme.
 
Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama iznad 35 stepeni Celzijusa, lokalno i do 40 stepeni.
 
U velikim gradovima očekuju se i tropske noći, pošto temperatura neće padati ispod 20 stepeni.
  • Ђурђија

    17.07.2023 15:51
    Црвени метео аларм за нераднике за раднике је зелени
  • kerber

    17.07.2023 14:06
    ljudi ostavite zivotinjama malo vode ili bilo sta, pomozite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.