I danas se širom Srbije otklanjaju posledice nevremena: Vanredna situacija u sedam mesta

Širom Srbije komunalne ekipe otklanjanju danas posledice nevremena koje je sinoć zahvatilo mnoge krajeve zemlje i nanelo veliku štetu na objektima, automobilima i usevima.
I danas se širom Srbije otklanjaju posledice nevremena: Vanredna situacija u sedam mesta
Foto: 021.rs
Pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Davor Vidović rekao je za RTS da je vanredna situacija proglašena u sedam gradova i opština - dve vanredne situacije na teritoriji celog grada - Novog Sada i Sremske Mitrovice i na teritoriji četiri opštine - Šid, Ruma, Irig, Sečanj i na delu teritorije opštine Požega.
Nevreme je pričinilo štetu i u kraljevačkom kraju, u selima duž Zapadne Morave. Član Gradskog veća zadužen za elementarne nepogode Radoica Kočović rekao je za RTS da su protivgradni strelci delovali i uspeli da razdvoje ćelijski talas, ali da je jedan deo prešao preko Kraljeva.
Kočović navodi da se nikada do sada nije desilo na teritoriji Kraljeva, a verovatno ni cele Srbije, da je oštećen tako veliki broj automobila.
 
"Uglavnom su polupane šoferšajbne prednje i zadnje, farovi, uništene su haube i krovovi automobila i preterpeli su ogromnu materijalnu štetu", naglašava Kočović.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Posle nevremena mnoga sela su ostala bez struje, a radnici Elektrodistribucije su na terenu i očekuje se da se snabdevanje električnom energijom uskoro normalizuje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Velika šteta pričinjena je i u čačanskom kraju gde je jak grad oštetio sve poljoprivrivredne kulture, najviše su stradali zasadi jabuke, šljive, breskve, ali štete ima i u povrtnjacima i kukuruzu.
Snežana Marković Đurović iz Službe za razvoj poljoprivrede Čačak kaže da se javljaju poljoprivrednici i prijavljuju štetu.
 
"Posledice grada će se videti za dva, tri dana. Ovo su trenutno posledice oluje koja je zadesila naš kraj. Za sada na terenu vidimo da to nije sjajno stanje", rekla je ona.
 
U nevremenu koje je sinoć zahvatilo Zaječar i okolinu oštećeni su krovovi kuća, zgrada i elektromreža. U obližnjem selu Veliki Izvor jak olujni vetar oborio je dalekovod tako da je jedno od najvećih sela na području gradske uprave Zaječar bez struje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".