Psiholog Baucal o protestima: Građani ne žele da prihvate da društvo neprestano propada

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Baucal ocenio je da su građanski protesti pokazali da je veliki broj građana veoma nezadovoljan postojećim stanjem.
Kako je rekao Baucal, veliki broj građana ne želi više da prihvati da društvo - u bezbroj segmenata - neprestano propada.
"Jaz koji je ranije postojao između apatičnih građana i opozicionih partija je smanjen, ali na izgradnji tog odnosa treba još da se radi. Mi, građani, nemamo boljeg partnera od opozicionih stranaka da menjamo ovo društvo, a oni, takođe, nemaju nikog drugog osim nezadovoljnih građana čije interese treba da zastupaju", rekao je Baucal u intervjuu za nedeljnik Vreme.
O ukidanju skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su početkom maja dovele do masovnih ubistava u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i okolini Mladenovca, rekao je da "samo može da kaže - da ako je razlog bio to da smo hteli da zaštitimo sudski proces, onda bi pre svega trebalo da ukinemo tabloide, jer oni najviše na njega utiču".
 
Baucal je rekao da "deli utisak da je počelo osipanje piramide moći koju je izgradila postojeća vladajuća stranka".
 
Prema njegovim rečima, "svi ti ljudi koji su se prodali vlasti vide veliko nezadovoljstvo svojih sugrađana i komšija i oni sigurno procenjuju da li je suviše veliki rizik za njih da nastave da budu na brodu koji počinje da tone".
 
"Apetiti svih onih koji se nešto dobili od vladajuće stranke rastu i ona neće biti u stanju da zadovolje sve te apetite. Zbog toga će se postepeno osipati njena moć", rekao je Baucal, koji je profesor na odeljenju psihologije Filozofskog fakulteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija